Georg Otsa muusikakooli kontsert-lõpuaktus Estonia kontserdisaalis

10. juuni 2016 Aarne Saluveer Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktor - Kommenteeri artiklit

Kes soovivad saada osa huvitavast kontserdist, täis nooruslikku energiat, on oodatud pühapäeval, 12. juunil kell 15 Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli 70. lennu pidulikule kontsert-lõpuaktusele Estonia kontserdisaalis.

Rahvusvaheliste konkursside, festivalide, lõpueksamite ja EMTA-ga ühildatud sisseastumiseksamite tulemuste põhjal võib kinnitada, et paljude lõpetajate näol on tegemist praegu Eesti ja regiooni parimate noorte muusikutega, kes jätkavad kooli kunagiste õpilaste Veljo Tormise, Arvo Pärdi, Sven Grünbergi, Erkki-Sven Tüüri, Uno Loobi, Raul Vaigla ja paljude teiste tegevust eesti muusika rahvusvaheliselt kõrge taseme ja tuntuse tagamisel. Teiste hulgas on laval Eesti keelpillimängijate konkursi parim vioolamängija, üks selle aasta finalistidest ETV talendisaatest „Klassikatähed” Merike Heidelberg, Eesti ja Baltimaade keskastme muusikaõppeasutuste konkursi parim  metsasarvemängija Jürnas Rähni, Uno Naissoo nimelise loomingu- ja interpretatsioonikonkursi laureaat Piret Pajusaar jpt, sümfooniaorkestrit juhatab Kaspar Mänd (Rahvusooper Estonia).

Andekad noored kõikjalt üle Eesti on oodatud vastuvõtukatsetele põhikooli- või gümnaasiumijärgsesse õppesse, paljud kasutavad võimalust valmistada end ette sisseastumiskatseteks, astudes eelõppesse. Katsed toimuvad 15. ja 16. juunil, täiendav vastuvõtt 18. augustil. Julgustagem oma lähikonnas muusikaliselt andekaid noori valima tee, mis võimaldab nende talendil särada.

Põhjamaade keskastme muusikaõppeasutustega võrreldes on Otsa kooli tugevus nüüdisaegsed ja õppija eripära arvestavad paindlikud õpitingimused, suur valik kõrgel tasemel tunnustatud õppejõude-praktikuid, head koolikaaslased, ansamblipartnerid, tipptasemel stuudio ning muusikainstrumendid nii klassika kui ka rütmimuusika suunal, palju praktikavõimalusi koostöös professionaalsete kontserdikorraldajate ja festivalidega, rahvusvahelised õpilasvahetusprojektid ning Tallinna pulbitsev kontserdielu ning töövõimalused.

Õpilaste panus Eesti kontserdiellu oli möödunud hooajal märkimisväärne. Kontsertidega esineti üle kogu Eesti kontserdisaalides, kirikutes, jazz– ja rokiklubides, KUMU-s ja teistes muuseumides, üldharidus- ja muusikakoolides. Koostöös Eesti Kontserdiga toimusid vanamuusikakontserdid, osaleti Eesti muusikanõukogu korraldatava rahvusvahelise muusikapäeva kontsertprogrammis. Euroopaliku muusikahariduse kogemus saadi Erasmus+ õpilasvahetusprojektides „MusicWorks”, „Music without Fron­tiers” ja „Close Encounters”.

Koostöös Jazzkaare, kultuuriministeeriumi, Eesti autorite ühingu, esitajate liidu ja kultuurkapitaliga on kantud ette Rein Rannapi „Concerto in Rock” virtuoossele klahvpillimängijale, rokk­ansamblile ja sümfooniaorkestrile.

Augustis annavad Otsa kooli sümfooniaorkester ja dirigent Kapar Mänd kontserte ja meistriklasse mainekal festivalil „Eurorchestries” Prantsusmaal. Väga olulise tähtsusega Eesti muusikaelus on kooli korraldatav Uno Naissoo loomingu- ja interpretatsioonikonkurss, mille eelmise aasta võidulugu „Decatylen” Taani raadio bigbändi ettekandes tõi selle autorile Pille-Rite Reile esikoha Taani noorte jazz-konkursil.

Otsa kool tänab kõiki koostööpartnereid, õpilasi ja nende vanemaid ning õpetajaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!