Kerkib Eesti esimene energiatõhus koolimaja

17. juuni 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Pärja tõid hoone kõrgeimast nurgast alla Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar, Põlva abivallavanem Janika Usin, Põlva gümnaasiumi direktor Alo Savi ja Riigi Kinnisvara AS-i ehituse projektijuht Sven Saar. Foto: RKAS

Pärja tõid hoone kõrgeimast nurgast alla Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar, Põlva abivallavanem Janika Usin, Põlva gümnaasiumi direktor Alo Savi ja Riigi Kinnisvara AS-i ehituse projektijuht Sven Saar. Foto: RKAS

 

1 (2)

Põlva riigigümnaasium hakkab välja nägema selline. Hoone on projekteerinud AS Resand, arhitekt on Pille Pärn. Foto: RKAS

1 (3)

Foto: RKAS

Eesti esimese avaliku liginullenergiahoonena rajatava Põlva riigigümnaasiumi ehitusel peeti 10. juunil sarikapidu. Õppetöö uues majas läheb lahti tähtaegselt, järgmise õppeaasta teisel poolel. Esimese poolaasta tunnid toimuvad asenduspindadel.

Riigigümnaasiumis hakkab õppima esialgu ligi 220 õpilast viiel õppesuunal: kultuuri-, sotsiaal-, reaal-, loodus- ja üldsuunal. Direktor Alo Savi sõnul tundsid noored enim huvi üldsuuna vastu. Õppekava võimaldab suunda vahetada, kui esimene valik ei sobi.

Uuenduslikku õppehoonet saavad õpilased kasutada ka õppetöös näitena teatud teemade õppimisel.

Hoone projekteerimisel kaasati töösse maailma esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt Gernot Vallentin Saksamaalt. Hoone rajamist juhtivale Riigi Kinnisvara AS-ile annab koolimaja kasutamine edaspidi väärtusliku teadmise sellest, millised energiasäästu elemendid Eesti tingimustes annavad soovitud tulemuse.

Modernne, enam kui 2300 ruutmeetri suurune maja kerkib Põlvas 1963. aastal valminud internaadihoone asemele. Ehitustööde maksumus on 3 miljonit eurot. Töid rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist ning riigieelarvest.

Lisaks Põlvamaale alustavad uuel õppeaastal riigigümnaasiumid ka Hiiumaal ja Valgas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!