Kevadõhtu Brahmsi, Sibeliuse ja Mahleriga

9. juuni 2016 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 13. juunil kell 17.30 toimub Tallinna keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) kontsert, mis kannab pealkirja „Kevadõhtu Brahmsi, Sibeliuse ja Mahleriga”. Esinevad Tuuri Dede (metsosopran) ja Kärt Ruubel (klaver).

Kuna üks esinejatest on lõpetamas õpinguid Helsingis ja teine tegutseb Berliinis, on kontserdi kavasse  põimitud nii põhjamaiselt karget ja kui ka saksa muusikale omast sametpehmet lied’i. Vastandlikest karakteritest hoolimata on Brahms, Mahler ja Sibelius kõik romantismi esindajad ning nende laululoomingu ühendamisel tekib emotsionaalne ja variatsiooniderohke tervik.

Tuuri Dede lõpetas sel kevadel ooperilaulu magistratuuri Soomes Sibeliuse akadeemias. Tema ooperirollide hulka kuuluvad Dorabella (W. A. Mozarti““Così fan tutte”), Frida (Kalevi Aho „Frida y Diego”), Ariel (Sibeliuse „Myrsky”), Ema, Kiil ja Teetass (Raveli „L’enfant et les sortilègès”). Suurteostest on ta muuhulgas osalenud Sibeliuse „Kullervo”, Rossini „Petite messe solennelle”, Händeli „Judas Maccabeuse” ja „La Resurrezione” ettekannetel. 2014. aastal võitis Tuuri Dede kolmanda preemia Mart Saare nimelisel lauljate konkursil ning neljanda koha ja Sibeliuse perekonna eripreemia rahvusvahelisel Sibeliuse konkursil. Ta annab soolokontserte Eestis ja Soomes ning jaanuaris tegi ta oma debüüdi Berliini filharmoonias.

Kärt Ruubel on üles astunud Norddeutsche Philharmonie, Hochschulorchester der HMT Rostocki, Philharmonisches Orchester Vorpommerni ja Pärnu Linnaorkestri ees. Kammermuusikuna on Kärt esinenud erinevates koosseisudes mitmetel mainekatel festivalidel (Hohenlohe Kultursommer, Usedomi muusikafestival, Mecklenburg-Vorpommerni festival, Gezeiteni Muusikafestival ja Aurora festival). Ta on kaasaegse muusika ansambli Neophon asutajaliige. Kärt Ruubel on Oscar ja Vera Ritteri, Horst Rahe ja Alfred Toepferi stipendiaat ning praegu täiendab end Rostocki muusika- ja teatrikõrgkooli magistrantuuris.

Sissepääs kontserdile on tasuta!

Vaata lisaks siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!