Koolitajate konverentsil rõõmustatakse täiskasvanud õppijate rekordilise hulga üle

10. juuni 2016 HTM - Koolitajate konverentsil rõõmustatakse täiskasvanud õppijate rekordilise hulga üle kommenteerimine on välja lülitatud

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm rõhutas täna täiskasvanute koolitajate konverentsi avades, et täiskasvanute õppes osalemise määr on tõusnud läbi aegade rekordilisele tasemele (16,8%) – üha enam täiskasvanuid tunneb soovi ja leiab sobivad võimalused enesetäiendamiseks.

„See ühtlasi näitab, et koolitused on muutunud kvaliteetsemaks ning koolitajad professionaalsemaks. Täiskasvanud õppija ei lähe üldjuhul koolitusele, mille mõtet ei näe või mille kvaliteet on madal,” ütles Holm.

Eestis on väga palju heal tasemel koolitajaid, kes on enda suhtes nõudlikud ja peavad tähtsaks pidevat enesearengut.

„Kindlasti on oluline kuuluda professionaalsesse koolitajate kogukonda, kus teadmisi jagada ja oma tegevust analüüsida. Kõige rohkem ja kõige kriitilisemalt õpetab koolitajat õppija, kelle tagasiside aitab leida üles enda trumbid ja arenguvajadused koolitajana,” sõnas Janar Holm.

Reedel, 10. juunil Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuval konverentsil „Täiskasvanute koolitajad. Kes me oleme?”, millega tähistatakse ühtlasi Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsiooni Andras 25. sünnipäeva, mõtestatakse täiskasvanute koolitajate töö tähendust ja mõju.

Konverentsil esinevad Tallinna ülikooli emeriitprofessor Talvi Märja ja andragoogika professor Larissa Jõgi, Thessaloniki Aristotelese ülikooli dotsent Georgios Zarifis, koolitaja Jaanus Kangur, Lüllemäe rahvaõpistu eestvedaja Ene Kaas, Eesti fotoakadeemia juhataja Aivar Pihelgas, Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi esimees Kalev Järvela jt.

Konverentsi otseülekannet saab vaadata Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkonna EPALE lehel.