Linnalegendide uurijate rahvusvaheline konverents Tallinna vanalinnas

16. juuni 2016 - Kommenteeri artiklit

Rahvusvahelise tänapäevamuistendite uurimise seltsi iga-aastane konverents „Perspectives on Contemporary Legend” toimub 28. juunist 2. juulini Tallinnas Pühavaimu 6. Paljude maade kultuuri- ja meediauurijaid ühendava seltsi juba 34. konverentsi korraldavad Eesti kirjandusmuuseumi folkloristika osakond ning akadeemiline rahvaluule selts.

Sheffieldi ülikoolis 1982. aastast peetud tänapäevafolkloori seminaride osalejaskonnast mõne aastaga rahvusvaheliseks seltsiks kujunenud organisatsioon ühendab mitme valdkonna teadlasi. Konverentsil tulevad arutlusele anomaalsed kogemused, poliitiline ja katastroofifolkloor, kaasaegsed vandenõuteooriad, internetist välja kasvanud ja juba varasemast traditsioonist tuttavad õudusolendid, samuti tänapäevajuttude ülevaated eri kultuurides. Aspektid, mida ettekannete pidajad eriliselt valgustavad, on juttude ja päriselu kokkupuuted ning lõikumised, meedia osalus linnalegendide ja kuulujuttude levikus, samuti mõju, mida nüüdisjuttude kirev palett inimestele avaldab.

Konverentsi kava vt siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!