Merekultuuriaasta haridusprogramm pälvis suurt huvi

3. juuni 2016 Jane Niit TTÜ Eesti mereakadeemia kommunikatsiooni- ja turundusjuht - Kommenteeri artiklit

Märtsist maini rändas TTÜ Eesti mereakadeemia koordineeritav mereteemaline haridusprogramm mööda Eesti kõiki maakondi ning vabatahtlikud külalisõpetajad pidasid kokku 330 külalistundi 147 koolis ja 18 asutuses. Haridusprogrammiga jõudis Eesti koolidesse ulatuslik arv meesõpetajaid – 174 külalisõpetajast 115 olid mehed. Kokku osales loengutes ja töötubades üle 10 500 õpilase üle Eesti.

Mereakadeemia direktori Roomet Leigeri sõnul oli algselt tagasihoidlik eesmärk viia läbi sada külalistundi. „Haridusprogramm ületas kõik meie lootused! Ühelt poolt on tähelepanuväärne koolide ja asutuste huvi meid külla kutsuda, teisalt hindan kõrgelt ka külalisõpetajate enda aktiivsust,” kommenteerib Leiger. „Kokku pani end külalisõpetajaks kirja 174 merendusega seotud inimest, kes on nii mereakadeemia töötajad ja üliõpilased kui ka meie vilistlased ja head koostööpartnerid. Kõik nad andsid tunde ning viisid töötubasid läbi täiesti tasuta ning vabatahtlikult. Direktorina on mul ülimalt hea meel näha, kuidas merehariduse ja -ohutuse propageerimine suutis ühendada nii palju merendustaustaga inimesi. Loodan väga, et jätkame sarnase programmiga ka tulevikus.”

Haridusprogramm jõudis igasse Eesti maakonda vähemalt ühe korra, kaks külalistundi toimus ka Brüsselis. Eesti piires jõudis haridusprogramm Tallinnast 290 kilomeetri kaugusel asuvasse Meremäe kooli ning kõige rohkem tunde toimus Pärnu Vanalinna põhikoolis (kokku 12 tundi). Kõikide külalistundide interaktiivne kaart on aadressil http://tinyurl.com/haridusprogramm.

26. mail toimus Lennusadamas haridusprogrammi lõpupidu, kus tänati kõiki külalisõpetajaid ning projekti õnnestumisse panustajaid ning võeti kokku merehariduse ja ohutuse teemalaine. 1. juunist võttis järje üle merekultuuriaasta kolmas teemalaine, mis keskendub mere ääres puhkamisele ning elamuste saamisele.

Mereteemalise haridusprogrammi maakondlik statistika:

 • Harjumaa – külastati 44 kooli ja 10 asutust, kokku 108 tundi.
 • Pärnumaa – külastati 25 kooli ja 1 asutust, kokku 69 tundi.
 • Saaremaa – külastati 10 kooli ja 1 asutust, kokku 22 tundi.
 • Lääne-Virumaa – külastati 7 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi.
 • Tartumaa – külastati 8 kooli ja 2 asutust, kokku 17 tundi.
 • Ida Virumaa – külastati 6 kooli, kokku 13 tundi.
 • Läänemaa – külastati 7 kooli ja 1 asutust, kokku 10 tundi.
 • Jõgevamaa – külastati 6 kooli, kokku 9 tundi.
 • Põlvamaa – külastati 4 kooli, kokku 9 tundi.
 • Hiiumaa – külastati 5 kooli, kokku 7,5 tundi.
 • Võrumaa – külastati 6 kooli, kokku 6,5 tundi.
 • Viljandimaa –külastati 4 kooli ja 1 asutust, kokku 6 tundi.
 • Raplamaa – külastati 2 kooli ja 1 asutust, kokku 5 tundi.
 • Järvamaa – külastati 3 kooli, kokku 3 tundi.
 • Valgamaa – külastati 1 kooli, kokku 2 tundi.
 • TTÜ Eesti mereakadeemias toimus kokku 25 ekskursiooni.

Merekultuuriaasta haridusprogramm toimus koostöös Eesti meremuuseumi ning algatusega „Tagasi kooli”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!