Prantsusmaa tunnustab Eesti haridust

3. juuni 2016 Prantsuse Suursaatkond Eestis / Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit
Birute Klaas-Lang. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

Birute Klaas-Lang. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

Eneken Laugen. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

 

Prantsuse suursaadik Eestis Michel Raineri andis 26. mail Prantsuse Vabariigi presidendi nimel üle ordeni professor Birute Klaas-Langile, kes pälvis Prantsuse riikliku Teeneteordeni rüütlijärgu olulise rolli eest prantsuse keele õpetamisel Tartu ülikoolis ning Eesti ja Prantsuse kultuuri- ja teadus­suhete edendamise eest.

Tegu on Auleegioni järel kõrgeima autasuga, mida Prantsuse president omistab eriliste teenete eest eri valdkondades. Suursaadiku sõnul ei tohi unustada, et oma karjääri jooksul on Birute Klaas-Lang olnud seotud ka Parrot’ teadusprogrammiga, avades sellega tee Pariisi III ülikooli ja Tallinna pedagoogikaülikooli koostööle.

Akadeemiliste Palmiokste rüüt­li­kraadi ordeni pälvis prantsuse keele õpetaja Eneken Laugen – armastuse eest prantsuse keele vastu ja panuse eest prantsuse kultuuri tutvustamisel Eestis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!