Prantsusmaa tunnustab Eesti haridust

3. juuni 2016 Prantsuse Suursaatkond Eestis / Õpetajate Leht - Prantsusmaa tunnustab Eesti haridust kommenteerimine on välja lülitatud
Birute Klaas-Lang. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

Birute Klaas-Lang. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

Eneken Laugen. Foto: Prantsuse Suursaatkond Eestis

 

Prantsuse suursaadik Eestis Michel Raineri andis 26. mail Prantsuse Vabariigi presidendi nimel üle ordeni professor Birute Klaas-Langile, kes pälvis Prantsuse riikliku Teeneteordeni rüütlijärgu olulise rolli eest prantsuse keele õpetamisel Tartu ülikoolis ning Eesti ja Prantsuse kultuuri- ja teadus­suhete edendamise eest.

Tegu on Auleegioni järel kõrgeima autasuga, mida Prantsuse president omistab eriliste teenete eest eri valdkondades. Suursaadiku sõnul ei tohi unustada, et oma karjääri jooksul on Birute Klaas-Lang olnud seotud ka Parrot’ teadusprogrammiga, avades sellega tee Pariisi III ülikooli ja Tallinna pedagoogikaülikooli koostööle.

Akadeemiliste Palmiokste rüüt­li­kraadi ordeni pälvis prantsuse keele õpetaja Eneken Laugen – armastuse eest prantsuse keele vastu ja panuse eest prantsuse kultuuri tutvustamisel Eestis.