Sihtasutused panid lasteaedade heaks jalad tööle

7. juuni 2016 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit
Meccanoid-robot leidis endale uue kodu Hiiumaa Palade lasteaias. Foto: HITSA.

Meccanoid-robot leidis endale uue kodu Hiiumaa Palade lasteaias. Foto: HITSA.

 Hariduse infotehnoloogia sihtasutuse korraldatud sportlikul võistlusel osalenud HITSA, Innove ja Archimedese töötajad kogusid ühe kuu jooksul kõndides, joostes ja rattaga sõites üle 18 000 kilomeetri. Võitjad kinkisid auhinnaks saadud targad elektroonilised ja robootilised seadmed enda valitud lasteaedadele.

Võistlus toimus kahes kategoorias. „HITSA väljakutse jalgadel” võitis SA Innove arendustegevuste valdkonnajuht Anastassia Voronina, kes läbis kuu aja jooksul jalgsi ligi 690 kilomeetrit ning kinkis auhinnaks saadud Meccanoid-roboti Narva Kirsikese lasteaia keelekümbluse rühmale. „HITSA väljakutse ratastel” võitis SA Archimedese jurist Raimond Viiding, kes läbis võistluse jooksul jalgrattal 1022 kilomeetrit. Tema võidetud Meccanoid-robot leidis endale uue kodu Hiiumaa Palade lasteaias. Teise ja kolmanda koha auhinnad, Ozoboti robootikakomplektid ja Makey Makey leiutamiskomplektid, said Harku valla Pangapealse lasteaed, Harku lasteaed ning Tallinna Päikese lasteaed.

„Komplektid on õpetajatele abivahendiks õppe mitmekesistamisel. Koos robootikaseadmetega saavad lasteaiad koolituse, kuidas neid õppetöös kasutada,” selgitas HITSA personalijuht Nele Laas. „Kindlasti korraldame järgmisel aastal samasuguse võistluse ning siis loodame väljakutsesse kaasata juba veelgi enam asutusi ja töötajaid.”

Kolme organisatsiooni mõõduvõtmises osales 124 inimest, kes läbisid viie nädalaga 18 000 kilomeetrit ning kulutasid kokku ligi miljon kalorit. Võistlus toimus Endomondo rakenduse abil.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!