Tallinna keskraamatukogu soovitab: Raamatud, mis tutvustavad Eestimaad

17. juuni 2016 - Kommenteeri artiklit

keskraamatukogu

1 (8)Anait Piruzyani raamat „Seiklus vanalinnas” kutsub lapsed avastusretkele koos koerakese Roniga.
Ron on kogenud rännukoer, kuid kõigist viibitud paikadest meeldib Ronile enim Tallinna vanalinn. Roni lemmik on Lembitu tänava loomapood koos kõigi oma asukatega ja sealt, loomapoest, saabki suur seiklus alguse. Ühel päeval, kui Ron koos oma peremehega loomapoodi närilisi vaatama läheb, teeb merisiga Ronile silma ja koerapoiss kutsutakse öisesse Lembitu parki Kivineiu kuju juurde. Sealt edasi algab seiklus öises Tallinna vanalinnas.

 

1 (2)Riina Kasseri „Lenni ja Tallinn” tutvustab Tallinna tuntumaid vaatamisväärtusi ja teejuhiks selles raamatus on varblane, kes on elanud Tallinnas juba üle tuhande aasta. Raamat on kronoloogilise ülesehitusega ja tutvustamist alustatakse Toompea linnusest ning lõpetatakse Vabadussõja võidusambaga. Varblane Lenni jutustab hoonetest ise ja laseb ka hoonetel endil rääkida.

 

 

1 (1)Aidi Valliku „Laste oma Eesti” tegelased on kolm perekonda. Meres hullatud, hakkavad vanemad päevitama ja lastele soovitatakse meisterdada liivast midagi suurt ja ilusat. Lapsed otsustavad koos meisterdada Eestimaa – valmib Lõuna-Eesti kuppelmaastik, Peipsi- ja Võrtsjärv, Narva- ja Emajõgi, Hiiumaa ja Saaremaa jne. Kui mänguga liitub Epu ja Tiidu suur vend Jüri, sukeldutakse ajaloomängu: kiviajast ristirüütliteni, võetakse osa oma riigi vabaks laulmisest ja käiakse presidendi vastuvõtul. Raamat on mõnusalt lustakas lugu ja seda toetavad Ott Valliku humoorikad pildid.

 

 

1 (3)Tiia Toometi raamat „Minu kodu on Eestimaa” tegelased on Eesti perekond ja nende sugulased ning sõbrad. Tehes ettevalmistusi Inglismaa sõprade vastuvõtuks, tutvutakse ise põhjalikult oma maaga, looduse ja kliimaga, keele, elanikkonnaga, riigikorra, tavade jm. Käiakse Setu suitsusaunas, Ida-Virumaal ja Saaremaal, räägitakse Eesti vapist, lipust, rahvuslinnust, -lillest, -kalast ja -kivist jne.

 

 

1 (4)Eve Hele Sitsi raamatus „Mooni Eestimaa raamat” seikleb Mooni koos ema, isa ja väikevennaga mööda Eestit. Käiakse ära kõigis viieteistkümnes maakonnas ning räägitakse antud paikkonna legende ja rahvajutte. Näiteks Sirtsi soo ümbrus on üks väheseid kohti, kus veel lendoravaid leidub, ja lendorav ise on Eestimaa looduse fondi vapiloom. Huvitavaid fakte leidub raamatus palju. Ilusat avastamist!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!