Algab loomingukonkurss „Lugude meri”

17. juuli 2016 Maarja Pildre Tallinna keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakond - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogus algab 15. juulil käimasoleva merekultuuriaasta puhul loomingukonkurss „Lugude meri”. Kutsume mõtlema, mida on tähendanud ja tähendab meri merelinna elanikele, ja jutustama enda lugusid merest ning neid lugusid ka teistega jagama.

Konkurss „Lugude meri” koosneb kahest kategooriast – jutukonkursist ja raamatuillustratsioonikonkursist. Jutukonkursile on oodatud tööd eri žanrites, näiteks koomiks, luule, näidend või proosa.

Raamatuillustratsioonikonkursil osalejad võivad kasutada mereteemaliste illustratsioonide loomisel eri stiile ning saata konkursile näiteks joonistusi, koomikseid jne.

Konkursile on oodatud on nii varem valminud kui ka spetsiaalselt konkursiks „Lugude meri” loodud tööd. Tööde esitamise tähtaeg on 15. november. Konkursi tingimuste ja täpsema infoga saab tutvuda keskraamatukogu veebilehel www.keskraamatukogu.ee.

Konkursi teemad oleme valinud mereteemaliste luuletuste hulgast:

1) Jää vabaks Eesti meri, jää vabaks Eesti pind! (Viktor Oxford)

2) Merele läks korstnate aurus hiiglaslik laev kui dinosaurus (Ivar Grünthal)

3) Akna taga õhtu eel, paat on mere poole teel (Enn Vetemaa)

4) Ju lapsena igatsesin merd ääretut mina (Friedebert Tuglas)

Konkursile laekunud parimatest töödest koostatakse näitus Tallinna keskraamatukogu peamajas (Estonia pst 8) ja harukogudes ning virtuaalnäitus „Lugude meri”, mida saab vaadata keskraamatukogu veebilehel. Näituse avamine ja parimate autasustamine toimub detsembris Tallinna keskraamatukogus (Estonia pst 8).

Võistlustöid hinnatakse kahes vanusegrupis: kuni 13-aastased ja vanemad.

Peaauhinnaks jutukonkursi nooremas vanusegrupis on e-luger PocketBook Touch Lux 3, vanemas vanusegrupis tahvelarvuti.

Raamatuillustratsioonikonkursi mõlema vanusegrupi peaauhinnaks on graafikalaud. Teise ja kolmanda koha omanikud saavad auhinnaks mereteemalisi raamatuid.

Tallinna merepäevadel 15.‒17. juulini, loomaaia sünnipäeval 25. augustil ning sügisesel koolivaheajal viime läbi erinevaid mereteemalisi töötubasid, kus on võimalik konkursitööde jaoks ideid ammutada. Töötoad toimuvad improkirjutamise, koomiksite joonistamise ning mere ja taaskasutuse teemadel.

Projekti läbiviimist toetab Merekultuuriaasta 2016. Sponsoriks on PocketBook.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!