Ettevõtjad annavad koolitunni

26. aug. 2016 - Kommenteeri artiklit

Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, KredExi, Startup Estonia, Teenusmajanduse Koja, Tuleviku Kooli ja mitmete edukate Eesti ettevõtjatega käivitab ka sellel aastal projekti „Ettevõtlikkus kooli”. Projekt viiakse ellu ettevõtlusnädala raames 3.–7. oktoobrini ja selle käigus soovivad korraldajad ja läbiviijad koolinoori ettevõtjate külaskäigu ja esinemisega inspireerida.

9.–12. klasside ja kutsekooliõpilastele pakuvad korraldajad võimalust tutvuda lähemalt ühe ettevõtjaga ja kuulda tema lugu. „Ettevõtlikkus kooli” projekti ühe algataja Marek Kiisa sõnul on ettevõtja isikliku loo kuulamine õpilastele väga oluline, kuna paljud noored teevad oma tulevikuotsused eeskujude mõjul ja tulevikus saab Eesti rikkamaks uute ideede ja ettevõtlike inimeste võrra, kes julgevad mõelda suurelt.

Projekti algatajate ja elluviijate hinnangul vajab Eesti ühiskond rohkem ettevõtlusega tegelevaid inimesi. Seetõttu kutsuvadki nad oma mõttega kaasa hulga edukaid ettevõtjaid ja tippjuhte, kes räägivad ühe koolitunni jooksul noortele oma loo, kuidas neist sai ettevõtja või juht ja millised on olnud nende olulised õppetunnid sellel teel.

Eelmisel aastal käisid projekti „Ettevõtlikkus kooli” raames koolides oma lugu jagamas 67 ettevõtjat. Sellel aastal soovivad korraldajad jõuda vähemalt sajasse Eesti kooli.

Koolijuhid ja õpetajad, andke korraldajatele 12. septembriks teada, kas olete valmis planeerima ühe akadeemilise tunni ettevõtlusnädalal 3.–7. oktoobrini, ja vastu võtma ettevõtja teie kooli õpilasi inspireerima.

Saatke teile sobivad kuupäevad ja kellaaeg ning võimaluse korral õpilaste tagasiside, ka kõik küsimused ja ettepanekud aadressil info@mystory.ee.

Sten Tamkivi, eelmisel aastal osalenud ettevõtja:

„Olen alati uskunud, et Eesti väiksus on meie suur eelis, mitte kuidagi piirav puudujääk. „Ettevõtlikkus kooli” projekt on üks selle väikese riigi heade külgede ära kasutamise musternäide ‒ meie head ettevõtjad ja tugevad äriliidrid on sotsiaalses mõttes ju siinsamas lähedal, nii et kui kutsuda nad kooli, siis tulevad ka.

Kui mõnes suures riigis räägiks lastega hiiglasliku panga madalama taseme osakonnajuhataja, siis Eesti kooli jaoks leiavad aega Jaan Tallinn, Hardi Meybaum, Karoli Hindriks, Taavet Hinrikus, Jevgeni Kabanov ja paljud teised ise oma firmad maailmakuulsaks ehitanud tegijad. Seda võimalust korra aastas päris ettevõtluslugusid otseallikast kuulda ja mida iganes usaldavas õhkkonnas küsida ei tohiks ükski kool mööda lasta.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!