Algab vastuvõtt TTÜ avatud õppesse

15. aug. 2016 TTÜ - Kommenteeri artiklit

15. augustil algab vastuvõtt TTÜ avatud õppesse. Dokumentide vastuvõtt kestab kuni 12. septembrini. Oodatud on kõik vähemalt keskharidusega õpihimulised.

Avatud õppes saab täiendada oma teadmisi eri valdkondades – ehitus, energeetika, infotehnoloogia, keemia- ja materjalitehnoloogia, majandus, mehaanika, matemaatika ja loodus- ning sotsiaalteadused. Avatud õpe on  paindlik ja annab võimaluse valida kõikidest TTÜ õppekavadest just endale sobivaid õppeaineid. Samuti on võimalik omandada uus eriala või viia lõpuni poolelijäänud õpingud ülikoolis.

„Näiteks noortele, kes aasta või paar välismaal veedavad, on avatud õpe hea võimalus õpingute alustamiseks või huvipakkuva erialaga tutvumiseks. Meie nõustajad aitavad kohapeal kaardistada õpingute eesmärgid ning leida võimalused nende saavutamiseks,” sõnas TTÜ avatud ülikooli juhataja Mati Lukas.

Huvi avatud õppe võimaluste vastu on iga aastaga suurenenud.  Nt eelmisel sügissemestril alustas avatud õppe kaudu õpinguid 2184 õppurit, mis on 20% enam kui üle-eelmisel aastal.

„Avatud õpe on viimaste aastate jooksul muutunud väga populaarseks just töötavale inimesele, kes hindab paindlikku õppekoormust ning võimalust õppida akadeemilises keskkonnas,” lisas Lukas.

Avatud õppes toimub vastuvõtt ilma konkursita. Õpe on tasuline, hind moodustub vastavalt sellele, millise teaduskonna aineid valida ja millises mahus.

Lepingute sõlmimine toimub TTÜ avatud ülikoolis, Ehitajate tee 5, Tallinn (U06 õppehoone, ruum 310).  Kaasa tuleb võtta haridust ja isikut tõendav dokument. Õppurid, kes on varem avatud õppes õppinud, saavad lepingut pikendada digitaalselt.

Õppida saab ka TTÜ Tartu, Kuressaare või Virumaa kolledažis. Vastuvõtt toimub kohapeal.

Lisainfot leiab TTÜ veebilehelt.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!