Eesti leiva uperkuut üle lahe lavale

22. aug. 2016 Kristina Raja tantsuklubi Koit juhataja - Kommenteeri artiklit
Tantsuklubi Koit valikrühm pärast esinemist festivali kunstilise juhi Jormo Uotineniga. Foto: tantsuklubi Koit.

Tantsuklubi Koit valikrühm pärast esinemist festivali kunstilise juhi Jormo Uotineniga. Foto: tantsuklubi Koit.

„Tansii ja soi” on rahvusvaheline tantsufestival, mis toimus suvel Lõuna-Soomes Kuopios juba 47. korda. Nädala jagu kestev festival pakkus töötubasid lastele ja täiskasvanutele, harrastajatele ja professionaalidele. Neis sai õppida nii kaasaegset, jazz-, klassikalist kui ka tänavatantsu. Festival haris tantsuhuvilisi igaõhtuste professionaalsete lavastustega, päeval sai teiste tantsijate ja koreograafidega sotsialiseeruda ning linnaga tutvuda.

Etenduskavas näitasid taset Itaalia juhtiv tantsukompanii Compagnia Aterballetto ning Malandain Ballet Biarritz Prantsusmaalt. Eksootikat lisas maailmakuulus butoh-kompanii Sankai Juku ning programmist ei puudunud ka kohalikud Soome tegijad: Tero Saarinen Company ning Arja Raatikaineni tiim. Festivali kunstilist programmi vedas Jormo Vuotinen.

Tantsukoolide rahvusvahelises lavaprogrammis tegi oma lavadebüüdi ka eesti leib. Tantsuklubi Koit esindusrühm osales festvalil ainsa Eesti tantsukoolina etteastega „Hea tegu”, milles leib mängis olulist rolli. Liikumises tutvustati Eesti traditsioone leivateo kaudu ning laval kandis iga pisike tantsija (vanuses 8–11 aastat) käes suurt leivalabidat. Aksessuaar, poole suurem kui tantsija, oli autentne.

Tantsu lõpuks pistis valge liniku alt pea välja ligi poole meetri pikkune ehtne leivapäts. Leib oli kaasa küpsetatud käsitsi ning omaette ülesandena. Etteaste lõpus pakuti publikule eesti leiba, mis sümboliseeris ühtsust ning Eesti rahvusvahelist solidaarsust segi paisatud maailmas.

Koidu õhuakrobaatika hundirataste ning tõstete näol pani publiku hinge kinni hoidma ning ahhetama. Festivali peakorraldaja ning kunstiline juht Jormo Uotinen tuli tüdrukuid pärast etteastet isiklikult tänama. Eesti leib ning tantsijad näitasid taset!

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!