Eesti loodusmuuseum tutvustab septembriõhtutel salapäraseid nahkhiiri

25. aug. 2016 Eesti loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit

Neljal septembriõhtul kutsub Eesti loodusmuuseum kõiki lähemalt tutvuma nahkhiirtega – 1. septembril tutvustab selle sügise esimene Öökulli akadeemia nahkhiirte elu ja suhteid inimesega ning 2., 3. ja 4. septembril toimuvad hilisõhtused nahkhiireretked Tallinna kesklinnas.

Tihtipeale peljatud nahkhiired elavad kõikjal meie ümber, ka Tallinna kesklinnas. Septembrikuu esimeses Öökulli akadeemias ja kolmel nahkhiireretkel uurimegi, mida me meile päris lähedal elavatest nahkhiirtest teame ning millised loomad on nahkhiired tegelikult.

1. septembril kell 18 algavas Öökulli akadeemias räägib MTÜ Suurkõrv liige Triinu Tõrv lähemalt sellest, kes nahkhiired üldse on, millised on inimeste ja nahkhiirte suhted, kus asuvad nende varjepaigad ja kuidas inimesed saavad nende ehitamisel kaasa aidata. „Vaatame koos, kus me nahkhiirtega kokku puutuda võime ning millised meie tegevused võivad nahkhiirte elupaiku ohustada,” avab loengu teemat Tõrv. „Kindlasti annan ka nõu selle kohta, kuidas igaüks nahkhiirte eluolu paremaks saab muuta,” lisab ta.

2., 3. ja 4. septembril kell 21 algavatel nahkhiireretkedel uurime linnakeskkonda kui nahkhiirte elupaika lähemalt. Jalutame parkides ning uurime, milline on nahkhiire jaoks elamiseks hea park. Nahkhiire retki viib läbi Triinu Tõrv.

Öökulli akadeemia toimub Eesti loodusmuuseumis Tallinna vanalinnas (Lai 29a) ning osalemiseks ei ole vaja ennast eelnevalt registreerida. Loengule pääseb muuseumipiletiga (sooduspilet 3, täispilet 5 eurot).

Nahkhiireretked toimuvad Kadrioru pargis. Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine ning kohtade arv on piiratud. Osalustasu on 5 eurot ja selle saab tasuda kohapeal sularahas. Täpsem info retkede kohta edastatakse registreerunutele e-posti teel.

Nahkhiireretked:
2. september kella 21‒22.30 – registreeri ennast osalejaks siin!
3. september kella 21‒22.30 – registreeri ennast osalejaks siin!
4. september kella 21‒22.30 – registreeri ennast osalejaks siin!

Nahkhiireõhtud toimuvad koostöös MTÜ-ga Suurkõrv.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!