Eesti noored tõid rahvusvaheliselt informaatikaolümpiaadilt kaks medalit

19. aug. 2016 - Kommenteeri artiklit

Kaasanis toimunud informaatikaolümpiaadil said Tartu Kesklinna kooli 9. klassi õpilane

Oliver Nisumaa, Toomas Tennisberg ja Andres Unt tehnika üle aru pidamas. Foto: TÜ teaduskool

Oliver Nisumaa, Toomas Tennisberg ja Andres Unt tehnika üle aru pidamas. Foto: TÜ teaduskool

Toomas Tennisberg hõbemedali ja Tallinna reaalkooli 12. klassi õpilane Oliver Nisumaa pronksmedali.

Võistlusest võtsid osa 80 riigi esindajad, kokku 308 õpilast. Igast riigist võis võistlusel osaleda kuni neli õpilast, aga mõned võistkonnad olid kohal osalise koosseisuga. Eesti võistkonda kuulusid lisaks medalisaajatele veel Tallinna reaalkooli õpilased Kristjan Kongas ja Andres Unt.

Rahvusvaheline olümpiaad toimus kahes voorus ja kummalgi võistluspäeval pidid õpilased kirjutama programmid kolme žürii ette valmistatud ülesande lahendamiseks.

Eesti võistkonna juhendaja Ahto Truu sõnul olid ülesanded inspireeritud reaalsest elust, aga olümpiaadi jaoks natuke lihtsustatud. Näiteks oli tänavu esimesel päeval üheks ülesandeks kirjutada programm, mis aitab inseneril koostada antud osadest Ameerika raudtee nii, et rongi kiirus ühelgi selle lõigul ohtlikult suureks ei läheks. Teise päeva kõige raskemas ülesandes oli vaja optimeerida võõra planeedi pildistamist nii, et kõik olulised objektid saaksid üles võetud, aga Maale tagasi saadetava info maht oleks minimaalne.

„Ülesanded olid tänavu üsna rasked: erinevalt paarist eelmisest aastast ei saanud seekord keegi maksimumpunkte,” ütles Truu. Kaksikvõit läks Hiinasse. Eesti parimana teenis võistkonna noorim liige Toomas Tennisberg kahe päeva kokkuvõttes 331 punkti ja hõbemedali. Talle järgnes Oliver Nisumaa 291 punkti ja pronksmedaliga.

Eesti õpilasi saatsid võistkonna juhendajatena Guardtime AS tarkvaraarhitekt Ahto Truu ja Tartu ülikooli üliõpilane Oliver-Matis Lill. 28. rahvusvaheline informaatikaolümpiaad toimus 12.–19. augustini Venemaal Kaasanis ja seda korraldas Kaasani riiklik ülikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!