Eestit külastab Afganistani kõrgharidusminister

22. aug. 2016 TLÜ - Kommenteeri artiklit

22.‒27. augustini külastab Eestit Afganistani kõrgharidusminister Farida Momand, kelle külastuse eesmärk on tutvuda Eesti kõrghariduse korralduse ja selle kvaliteedi hindamise süsteemiga, et toetada Afganistanis uut tüüpi õpikultuuri viljelemist. Kohtumine on seotud Tallinna ülikooli ja Kabuli ülikooli viimase nelja aasta jooksul toimunud arengukoostööga. Koostöö tulemusena lõpetas tänavu Kabuli ülikooli 11 IT-valdkonna magistranti.

„Magistriõppekava esialgne versioon töötati Kabuli ülikoolile välja 2013. aasta jaanuaris ja koostöö tulemused on olnud vaeva väärt,” sõnas projektijuht Maarika Miil. Ta lisas, et nominaalajaga lõpetas magistriõpingud 11 üliõpilast 16-st, kelle edenemine õpingute jooksul oli tohutu. TLÜ digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak lisas, et see näitab üliõpilaste suurt seni realiseerumata potentsiaali, aga ilmselt ka kogu Afganistani haridussüsteemis peituvat arenguruumi.

Farida Momandiga on kaasas ministri nõunik Omid Farooq Khesraw ja Kabuli ülikooli IT-teaduskonna dekaan Hassan S. Adelyar. Oma visiidil külastavad nad muuhulgas Tallinna ülikooli ja Tallinna tehnikaülikooli ning välisminister Marina Kaljuranna ning haridus- ja teadusminister Jürgen Ligiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!