Huvi IT-kolledžis õppimise vastu on kuue aasta madalaim

19. aug. 2016 Marje Meenov Eesti infotehnoloogia kolledži ­turundusjuht - Kommenteeri artiklit
Eesti infotehnoloogia kolledži hoone. Foto: Eesti IT-kolledž

Eesti infotehnoloogia kolledži hoone. Foto: Eesti IT-kolledž

IT-kolledži päeva- ja õhtuõppe eestikeelsetele õppekavadele laekus avaldusi eelneva aastaga võrreldes 30% vähem. Siis esitati 756 sisseastumisavaldust, tänavu 528. IT-kolledži õppetööspetsialist Dagmar Tamme lisas, et rohkem kui pooled sisseastujatest soovivad asuda õppima IT-süsteemide arendust ja neljandik infosüsteemide analüüsi. „26% kõigist sisseastumisavalduse esitanutest olid naisterahvad, mida võib lugeda võrdlemisi heaks tulemuseks. Praegu on naiste osakaal 744 õppuri seas ligi 30%,” märkis Tamme.

„Sisseastumisavalduste järsu vähenemise taga võib olla HTM-i, TTÜ ja ITL-i vastastikuse mõistmise memorandumi allkirjastamine, toetamaks ettevalmistusi Eesti infotehnoloogia kolledži ja Tallinna tehnikaülikooli ühinemiseks, ja sellega kaasnenud meediakajastus IT-kolledži vastuvõtuperioodil, rõhuasetusega, nagu oleks liitumises kõik juba otsustatud,” ütles IT-kolledži õppeosakonna juhataja Inga Vau.

„Ingliskeelse õppekava Cyber Security Engineering (küberturbe tehnoloogiad) vastu aga oli sellel aastal huvi suurem ja avaldusi esitati kaks ja pool korda rohkem kui eelneval aastal – 155,” ütles IT-kolledži rahvusvahelise õppe spetsialist Martina Tsänkmann. „Dokumentide vastuvõtt Euroopa Liidu välistele kandidaatidele lõppes 1. mail ja täiendavate vestluste tulemusena on ingliskeelsele õppekavale õppima asumise kinnituse saanud kandidaadid 15 riigist – Bangladeshist, Brasiiliast, Gruusiast, Hollandist, Iraanist, Itaaliast, Jaapanist, Keeniast, Kuubast, Lätist, Nigeeriast, Pakistanist, Türgist, Ukrainast ja Venemaalt.”

IT-kolledži päeva- ja õhtuõppesse võetakse vastu 210 uut tudengit (120 päevaõppesse, 60 õhtuõppesse ja 30 ingliskeelsele õppekavale).

Lisaks päeva- ja õhtuõppele on võimalik õppima asuda kaugõppes, kuhu võetakse vastu 120 uut tudengit.

IT-kolledžis saab kolme aastaga omandada praktilise rakendusliku IT-alase kõrghariduse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!