Lugemisprogrammi „Suvi raamatuga” osavõtjate arv tegi taas kord rekordi

16. aug. 2016 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 17. augustil kell 12 toimub Telliskivi loomelinnaku Vaba Lava teatrikeskuses (C1-hoone) Tallinna keskraamatukogu laste lugemisprogrammi „Suvi raamatuga 2016” lõpetamine. Lõpetamisel tehakse kokkuvõtted programmist, tänatakse osalejaid ja vaadatakse Kolme Põrsakese teadus-show’d.

Lugemissuvi kestis 1. juunist kuni 30. juulini ning selle aja jooksul võttis programmist osa rekordiline hulk lapsi – 409, neist edukaid lõpetajaid oli 215.

Kahe suvekuu jooksul lugesid lapsed keskraamatukogu töötajate valitud raamatuid. Valikus oli 27 eestikeelset ning 25 venekeelset uuemat lasteraamatut. Iga läbiloetud raamatu kohta joonistas laps pildi ja täitis küsimustiku. Suvise lugemisprogrammi lõpetamisele on oodatud kõik lapsed, kes lugesid kahe kuu jooksul läbi vähemalt kümme raamatut.

Eestikeelsetest raamatutest osutus kõige menukamaks keskraamatukogu välja antud ning Joonas Sildre ja Elina Sildre kirjutatud koomiksiraamat „Kuukassi koerused kosmoses”. Raamatut saab lugeda keskraamatukogu lastelehel ja e-raamatukogus ELLU.

Enamloetud teoste esiviisikusse kuulusid veel:

  • „Isa sokk on merekaru”, Aapo Ilves, Paul-Eerik Rummo, Contra, Alar Pikkorainen jt.
  • „Sonja ja kass”, Kätlin Vainola
  • „Kui me olime maailmas üksi”, Ulf Nilsson
  • „Rasmuse vuntsid”, Ilmar Tomusk

Venekeelsetest raamatutest osutusid menukamateks:

  • „Божья коровка и Пингвин”, Маркус Саксатамм
  • „Желтая сумка”, Лижия Божунга
  • „Невероятные истории про любимых питомцев“, Эдуард Успенский
  • „Мы и большущее озеро”, Софья Яковлева
  • „Курноска на метле”, Кристийна Касс

Valikut lugemisprogrammile laekunud joonistustest saab 23. augustist vaadata Tallinna keskraamatukogu (Estonia pst 8) trepigaleriis ja veebilehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!