Lugude vestjad tulevad Eestisse jutupühi pidama

15. aug. 2016 Rahvakultuuri Keskus - Kommenteeri artiklit

19.‒26.augustini peetakse taas lugude jutustamise festivali Jutupühad.

Jutupühad on liikuv püha – juhtub siiamaile mõni hea jutuvestja laiast maailmast, on kohe aeg jutupühadeks.

Augusti lõpus võtavad eri maade jutuvestjad ette teekonna Eestisse. Külalised saabuvad Indiast, Iisraelist, Ungarist, Põhjamaadest, Suurbritanniast, Hollandist, Itaaliast. Neid seob kuuluvus rahvusvahelisse ühendusse Storytelling and Peace Council. Jutuvestjad on kõik erinevad taustaga, neid ühendab aga pühendumus lugude vestmise kunstile.

Kohtumistel, jutuõhtutel ja töötubades on nad meelsasti nõus jagama kogemusi lugude kasutamisest töös sellistes paikades nagu lastekodud, haiglad, vanadekodud, põgenikelaagrid, muuseumid, koolid jne.

Jutupühade festival toimub juba viiendat aastat ja on sündinud rahvakultuuri keskuse jutukooli eestvõtmisel. Sel korral veab põhikorraldust MTÜ Jutumaja Viljandimaalt. Festivali õnnestumisele aitavad kaasa mitmed vabaühendused üle Eesti.

Jutupühad avanevad kahe kodukontserdiga. 19. augustil Viljandimaal Laane-Suki talus ja 20. augustil Raplamaal Lohul Mäe-Kõivul. 24. augustil toimuval maakondade päeval toimuvad kohtumised Tallinnas, Viljandis, Tartus, Taevaskojas, Lihulas, Kohilas ja Sauel.

Jutupühade kava ja teave esinejate kohta loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!