MISA otsib noortele kavandatava seminari-arutelu sarja korraldajat

31. aug. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) otsib hanke abiga noortele mõeldud seminaride-arutelude sarja korraldajat. MISA soovib leida partneri, kes viiks 2016. aasta oktoobrist kuni 2017. aasta augustini läbi sotsiaalseid suhteid ja suhtlemist puudutavaid seminare-arutelusid 700 noorele üle Eesti.

Möödunud aasta detsembris korraldas MISA koostööseminari „Üksi? Koos!”, mille eesmärk oli koguda noorte tähelepanekuid ja mõtteid neile suunatud koostöötegevuste elluviimiseks. „Üritusel saime ülevaate teemadest, mille lahendamist noored ise vajalikuks peavad. Seminaride-arutelude sarja ellukutsumine on ajendatud mõtetest ja väljapakutud probleemipüstitustest, mis neile kõige rohkem korda lähevad,”  kommenteeris MISA koostöötegevuste valdkonnajuht Natalja Reppo.

2016/2017. õppeaastal korraldatavate seminaride-arutelude sarja põhifookuses on noorte suhted ja suhtlemisoskus erinevas sotsiaalses keskkonnas, näiteks suhted perekonnas, koolis, tööl, sõpruskonnas ning kogukonnas laiemalt. Eesmärk on käsitleda noorte suhteid ja suhtlemisega kaasnevaid hoiakuid, käitumismudeleid ning väljakutseid. Samuti on oluline pöörata tähelepanu suhtlemise rollile suhete loomisel ja hoidmisel.

Seminarid-arutelud on suunatud Eesti eri maakondades elavatele eri rahvusest noortele vanuses 17–26 aastat, et toetada nende omavaheliste kontaktide tekkimist ning koostööd. Seminarid-arutelud toimuvad vähemalt seitsmes maakonnas üle Eesti, sealhulgas Ida-Virumaal, Harjumaal, Tartumaal, Pärnumaal. Ühes arutelus peab osalema vähemalt 25 noort. Kokku osaleb 700 noort. Lisaks tuleb hanke võitjal korraldada arutelusid kokku võttev lõppseminar, kus käsitletakse toimunud ürituste tulemusi ja olulisemaid seisukohti. Lõppseminar on suunatud noorsoovaldkonna laiemale auditooriumile.

Hanke „Noortele suunatud seminar-arutelude korraldamine“ kohta leiab enam infot MISA kodulehelt. Pakkumuse esitamise tähtaeg on 19. september kell 10.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!