MISA sõlmib lepingud kolme keelekursuse läbiviijaga

25. aug. 2016 MISA - Kommenteeri artiklit

Selgunud on sügisel algavate eesti keele A2-, B1- ja B2-taseme kursuste uued läbiviijad. Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) korraldatavad tasuta eesti keele kursused on jätk 2015. aasta sügisel alanud tasuta eesti keele kursustele.

„Sügisest pakume koos partneritega eesti keele õppe võimalust 1680-le MISA kodulehe kaudu keelekursustele registreerunud Tallinna ja Ida-Virumaa elanikule. Oleme välja kuulutanud ka täiendava hanke, mille raames otsime koolitajaid, et pakkuda keeleõppevõimalust kõigile MISA kodulehe kaudu registreerunutele, nende hulgas ka Eesti teistest piirkondadest kursustele registreerunud 277 inimesele,” kommenteeris MISA juhataja Dmitri Burnašev tasuta eesti keele õppe korraldust.

Hanke abiga leidis MISA kaks keelekursuste läbiviijat Tallinnas: OÜ Multilingua Keelekeskus ja OÜ Mitteldorf, kes hakkavad sügisest keelt õpetama 840 inimesele. Ida-Virumaal (sh Narvas) hakkab 840 inimesele keeleõpet läbi viima Atlasnet Mittetulundusühing. „Kõik kursustel osalejad jagatakse õpperühmadesse vastavalt nende keeleoskustasemele, et tagada sujuv ja kvaliteetne keeleõpe. Seepärast tuleb meil vahetult enne kursuste algust välja selgitada inimeste keeleoskus. Tasemete testimised viivad läbi keelekursuste korraldajad, kes võtavad inimestega ühendust MISA edastatud nimekirja alusel,” selgitas MISA keelelise ja kultuurilise kümbluse valdkonnajuht Jana Tondi.  Igas õppegrupis osaleb vähemalt 15 inimest. Keelekursuste maht on kokku 120 tundi. Õppetöö kestab orienteeruvalt viis kuud. Esimesed õpperühmad alustavad tööd juba oktoobris.

MISA kuulutus välja ka täiendava hanke „Eesti keele õpe vähelõimunud püsielanikele ja uussisserändajatele”, et leida lisaks veel kaks keelekursuste korraldajat, kes pakuks õpet üle Eesti, sh Tartus ja Pärnus. Avatud hanke kohta leiab enam infot MISA kodulehelt. Pakkumuse esitamise tähtaeg on 19. september 2016, kell 16.

Rohkem infot MISA korraldatavate eesti keele õppe kohta leiab kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!