Õpetajaid oodatakse kutseaasta programmi

10. aug. 2016 TÜ haridusteaduste instituut - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi õpetajate täienduskoolitus- ja kutseaastakeskus kutsub õpetajaid, eripedagooge ja logopeede kutseaasta programmi.

Programmi eesmärk on toetada algaja õpetaja kohanemist haridusasutuse kui organisatsiooniga, arendada esmaõppes omandatud kutseoskusi ning pakkuda tuge kogemuste puudumisest tekkivate probleemide lahendamisel.

Kutseaasta tegevus jaguneb kaheks. Nooremõpetaja tugiprogrammi oodatakse õpetajaid, kes on alles tööle asunud. Tugiprogrammi seminaridel analüüsitakse esimese tööaasta kogemusi, lahatakse probleemsemaid teemasid ja otsitakse üheskoos probleemidele lahendusi. Mentorkoolitusele oodatakse õpetajaid, koolijuhte, eripedagooge ja logopeede, kellel on vähemalt kolmeaastane pedagoogilise töö kogemus. Mentorkoolituse käigus selgitatakse kutseaasta rakendamisega seotud aspekte ja toetatakse juhendamisoskuste arengut.

Kutseaasta programmi maht on 160 tundi, see toimub haridus- ja teadusministeeriumi toel ning on osalejatele tasuta. Programmi algus on 28. september. Täpsem info ja registreerimine on kutseaasta kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!