Õpetajate Leht 19. augustil

17. aug. 2016 - Kommenteeri artiklit

Koolivõrgus tänavu suuri kaotusi pole

Haridusmaastikul ei puhu algaval õppeaastal tormituuli – ühtki kooli ei panda kinni. Küll aga jätkub kiratseva õpilaste arvuga gümnaasiumide kujundamine tugevateks põhikoolideks.

Lasteaiajuhi üheksa ametit

„Eri asutustes töötades olen palju kohanud suhtumist: aga meil on kogu aeg nii olnud,” kirjutab Alavere Mõmmila lasteaia direktor Eda-Mai Tammiste. „Muutust võetakse kui karistust, mitte kui võimalust, mis teeb elu huvitavamaks.”

Lasteaednike liit tähistas Paikusel juubelit

12. ja 13. juulil toimus Pärnumaal Paikusel Eesti lasteaednike liidu 25. suveseminar, millega tähistati ühtlasi liidu 25. tegutsemisaastat.

Sport aitab intellektipuudega inimesi elus edasi

Eriolümpia on intellekti- ja liitpuudega inimeste suurim spordiorganisatsioon maailmas, mille liige on 25 aastat ka Eesti. Võistluskalender on tihe. Juulis osales meie jalgpallimeeskond edukalt Rootsis Gothia Cupil Kim Källströmi karikavõistlustel, kus võitis B-grupis hõbemedali.

Viis põhjust, miks läbida erialane praktika

Eesti tööandjate keskliit toob seoses parimaid praktikante tunnustava „Praktik Cum Laude” konkursiga välja põhjused, miks läbida erialane praktika.

Õpetajakoolitusega seotud õppekavadele oli tänavu suurim konkurss eripedagoogidel ja alushariduse pedagoogidel. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias avati kunstide ja tehnoloogia õpetaja õppekava.

Jüri Vlassov: matemaatikas sain hindeks nulli

„Ma olen õpetaja käest kõva litaka vastu kõrvu saanud. Ajasime õues teise poisiga üksteist taga ja õpetajal ütlesid närvid üles. Olen teda hiljem näinud – parim inimene maailmas,” meenutab näitleja Jüri Vlassov värvikaid seiku oma koolipõlvest. Nii mõnigi neist tundub tänapäeval kummastav.

Ajalugu: 333 aastat tagasi tegid türklased viimase katse vallutada Viin, Eestis avas Bengt Gottfried Forselius, ca 23 aastat vana studiosus, talurahvakooli.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!