Tartu ülikool alustas 384. õppeaastat

29. aug. 2016 - Kommenteeri artiklit

29. augustil kell 10 algas Tartu ülikooli aulas 97. eestikeelse ülikooli ja kokku 384. akadeemiline õppeaasta. Uuel õppeaastal alustab Tartu ülikoolis kõikide õppeastmete peale kokku õpinguid ligi 4000 uut tudengit, iga kümnes neist rahvusvaheline.

Rektor Volli Kalm õnnitles oma kõnes kõiki targa valiku puhul. „Üks näide, mis seda kinnitab, tuleb sellest, millise valiku ees meie targad inimesed kolme tunni pärast on. Ja mõned päevad ja nädalad veel tulevikus. Kui te vaatate, kelle hulgast neil valida on, siis enamus neist on meie vilistlased. Ja kui te vaatate, kes valivad, siis suur osa on ka meie vilistlased,” ütles ta presidendivalimistele vihjates.

Ülikooli nelja valdkonna, humanitaarteaduste ja kunstide, sotsiaalteaduste, meditsiiniteaduste ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna avaaktused toimusid samal päeval.

Vaata TÜ avaaktuse salvestust siit.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!