Tartu ülikooli muuseumid võõrustavad maakoolide õpilasi

19. aug. 2016 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli muuseumides jätkub teist hooaega Tartu ülikooli kunstimuuseumi algatatud projekt „Maakoolist ülikooli”, mis toob algaval õppeaastal Tartu ülikooli muuseumidesse ligi 500 põhikooliõpilast Tartu-, Viljandi- ja Jõgevamaalt.

TÜ kunstimuuseumi juhataja Jaanika Andersoni sõnul sai hasartmängumaksu nõukogu toetatud projekt „Maakoolist ülikooli” alguse igapäevatööst muuseumis, kus puututakse kokku nii suurte linnakoolide kui ka väikeste maakoolidega.

„Sageli on maakoolide klassid väga väiksed ja väljasõitude korraldamine nõuab kombineerimist. Selles projektis saab muuseumi tulla kas või terve väike kool. Korraga saame vastu võtta kuni 44 õpilast, pakkudes neile eakohast ja ainekavadega sobivat tegevust,” rääkis Anderson.

Algaval õppeaastal oodatakse muuseumi haridusprogrammidesse ja näitustele 1.‒9. klassi õpilasi Tartu-, Viljandi- ja Jõgevamaa maakoolidest. Õppepäevadel viiakse läbi haridusprogramme ja tutvustatakse Tartu ülikooli rikkalikke kollektsioone.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!