Tartus sai nurgakivi uus lasteaiahoone

26. aug. 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Fotod: Sirje Pärismaa

Fotod: Sirje Pärismaa

Üle kuue aasta pandi Tartus taas nurgakivi lasteaiahoonele. Kesklinna Pepleri 1a krundile 120 lapsele ehitatav lasteaed Naerumaa avab uksed järgmisel sügisel.

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna finantseerimise peaspetsialisti Anne Juhkami sõnul pakub Tartu juba praegu kõigile soovijatele lasteaiakohti. Lastehoiud, nende seas ka viis munitsipaalhoidu, on aidanud kohtade puudust leevendada. Kuid alati ei pruugi lapsevanem saada kohta just sinna, kuhu tahab. Kesklinnas ongi nõudlus suurem.

Uus lasteaed tuleb murukatusega ­liginullenergia hoone, katusele paigaldatakse päikesepaneelid.

„Olen veendunud, et maja tuleb positiivse energiaga ja hakkab aasta pärast palju naeru ja rõõmu esile kutsuma,” lausus linnapea Urmas Klaas ja avaldas lootust, et kogu piirkond saab peagi uue hingamise. Renoveerimist „tarkadeks” majadeks ootavad ka seal asuvad hruštšovkad ja lasteaia kõrval paiknev Maarja kirik.

3,26 miljonit maksvat lasteaia ehitust toetab regionaalarengu fond meetme „Linnapiirkondade jätkusuutlik areng” raames.

Lasteaia ehitusest Pepleri tänavale on räägitud juba pikki aastaid. Eelmised kolm koolieelset lasteasutust kerkisid Tartus aastail 2008–2010.

Nurgakivi panekul osalesid ka Naerumaa lapsed. Praegu paiknevad rühmad Õpetaja ja Tiigi tänavas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!