Tulekul viies vaheaeg

26. aug. 2016 HTM - Kommenteeri artiklit

Ülejärgmisest, 2017/2018. õppeaastast lisandub kooliaastasse viies vaheaeg. Põhjendus: õppekoormuse tervise- ja õppimissõbralikumaks muutmine.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi sõnul aitab pikka aega kehtinud riiklike vaheaegade süsteemi muutmine ja kevadesse viienda vaheaja lisamine jaotada õppekoormust ühtlasemalt ning mõistlikumalt.

Minister märkis, et süsteem on jõudnud ennast juba tõestada. „Viit vaheaega juba katsetanud koolide tagasiside on olnud pea eranditult positiivne. Kuna muudatus puudutab mitmesaja tuhande lapsevanema ja noore elukorraldust, siis hindasime erandiõigust kasutanud koolide ja omavalitsuste kogemust kõrgelt,” selgitas minister. Ministeeriumi viie vaheaja ettepanekut toetasid nii õpilaste, koolijuhtide kui ka omavalitsuste esindusorganisatsioonid.

Viie vaheaja määramisel on arvestatud, et õppetöö jaotuks võimalikult ühtlase pikkusega perioodideks. Lisavaheaeg pikendab kooli õppeaastat umbes nädala võrra.

2017/2018. õppeaasta koolivaheajad:

  1. sügisvaheaeg 21.–29. oktoober 2017;
  2. talvevaheaeg 23. detsember 2017 – 7. jaanuar 2018;
  3. suusavaheaeg 24. veebruar – 4. märts 2018;
  4. kevadvaheaeg 21. aprill – 1. mai 2018;
  5. suvevaheaeg (v. a lõpuklassid) 12. juuni – 31. august 2018.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!