TÜ Narva kolledži koolinoorte programmeerimisklubi alustab uut hooaega

7. sept. 2016 TÜ Narva kolledž - Kommenteeri artiklit

Progeklubi@NarvaCollege käivitus  2016. aasta kevadel ning osutus kohalike noorte seas populaarseks. Sügishooajal stardib korraga kaks kursust: robootika edasijõudnutele ja programmeerimise kursus algajatele. Algajate grupp saab Narva kolledžis kokku juba 7. septembril.

Progeklubi@NarvaCollege on noorte IT-huviring, kus viiakse läbi programmeerimise ja robootika töötubasid. Programmeerimise huviringi eesmärk on tekitada koolinoortel huvi IT-eriala vastu, innustada neid IT-d õppima ning saada ülikoolidele edaspidi nutikaid ja motiveeritud üliõpilasi. Samuti ka üldise digitaalse kirjaoskuse arendamine Ida-Virumaa noorte hulgas.

Töötubades tutvustatakse eelkõige programmeerimise põhimõisteid ning õpetatakse programmeerimise aluseid. Samuti on fookus süsteemse mõtlemise arendamisel, mis tuleb projekteerimises ja programmeerimises kasuks. Kursused on praktilise suunitlusega – teooriat on just nii palju, kui seda vaja on. Praktika raames on plaanis harjutada lihtsate rakenduste programmeerimist objektorienteeritud Small basicu keskkonnas. Sellele järgneb põnev robootikakursus, kus õpitakse robotite ehitamist ja programmeerimist LEGO Education Mindstorms EV3 robotikomplekti baasil.

Huviringis osalevad noored vanuses 14+ ning huviringe juhendavad Narva keeltelütseumi informaatika õppejõud Valeria Nazarova, kes töötab oma metoodika järgi ja omab 20-aastast õpetamiskogemust, ning Narva kutseõppekeskuse õppejõud Deniss Volkov.

Projekti finantseerib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!