Aasta lasteaiaõpetaja nominent: Meelitab kõik tubased õue

16. sept. 2016 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Aasta lasteaiaõpetaja nominent Silja Sarap Toila Naerumere lasteaiast on Ida-Virumaa lasteaedade laulu- ja tantsupeo „Oleme Virumaa lapsed” algataja ja eestvedaja.

Esimene pidu leidis aset 2015. aastal ja sellest võttis osa 13 maakonna lasteaeda. Sellise suure peo korraldamise mõte tuli Silja Sarapile Tallinnas esimesel mudilaste tantsupeol. Esimese Ida-Viru lasteaiana võtsid peost osa ka Naerumere lapsed.

Mõtlesin, et meil on lahe laulu­lava, kus sellist üritust teha, ja pakkusin mõtte välja,” räägib Silja Sarap. „Õpetajad tulidki kaasa. Olin projektijuht, taotlesime kultuurkapitalilt raha. Eelmisel aastal tuli peole juba 19 lasteaeda.”

Ehkki algne idee oli, et pidu võiks käia Ida-Virumaal vallast valda, on esimesed kaks korda olnud korraldaja ikkagi Toila vald. Sarap loodab, et edaspidi haaravad ohjad ka teised vallad, sest nii suure peo tegemine nõuab väga suurt ettevalmistust.

Mudilaste soov ja tahe end liigutada oleneb Sarapi sõnul paljuski vanematest ja kodust. Kui on liikuvad vanemad, kes armastavad koos lastega sportida ja väljas käia, siis tahavad ka lapsed seda teha. Aga on lapsi, kellele ei meeldi end liigutada.

Küsin vahel, mida nad nädalavahetusel tegid, ja kuulen vastuseks, et olid toas, kuigi väljas oli ilus lumi,” lausub Sarap kahetsusega hääles. „Püüame siis lasteaias palju õues olla. Aga eeskuju tuleb ikkagi kodust. Kui last kodus keegi liikuma ei ärgita, ütleb ta õpetajale, et tema ei taha ega jaksa. Siis peame innustama.”

 

Aasta õpetaja laureaadid kuulutatakse välja 8. oktoobril.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!