AHHAA tähistas sünnipäeva tordiralliga

1. sept. 2016 AHHAA keskus - Kommenteeri artiklit

Täna 19-aastaseks saanud teaduskeskus AHHAA kutsus külalisi enda juurde tulema tordiga, mille vastu kingiti neile tasuta keskusepilet.

AHHAA keskuse juhatuse esimees Andres Juur märkis, et 1. september on AHHAA jaoks väga oluline päev, sest ühelt poolt on tegemist keskuse enda sünnipäevaga ja teisalt on see päev tituleeritud tarkusepäevaks, sest õpilased lähevad kooli.

„Pakkusime külastajale kahte boonust. Kui külastaja tõi meile sünnipäevatordi, siis pääses ta tasuta sisse; samuti ei küsinud me piletiraha äsja esimesse klassi astunud õpilastelt,“ sõnas ta.

19-aastane AHHAA on Juure sõnul tugevas noorukieas asutus, kellel on sarnaselt inimestega käes elu kõige aktiivsem eluperiood.

„Praegu on AHHAA keskusel hoog sees ja see ei paista raugevat,“ ütles Juur. „Kevadel ehitasime juurde ühe korruse, mis andis meile 250 ruutmeetrit lisanäitusepinda. Eelmise aasta lõpul avasime matemaatikateemalise näituse, kus teeme arvudega seotud teemad meeldivaks ning põnevaks. Enne seda said keskuse külastajad tutvuda spioonimaailma telgitagustega.“

Algav uus eluaasta toob teaduskeskusesse suured investeeringud, sest uuendatakse planetaariumit, korraldatakse 11. Teadlaste Öö festival, novembris avatakse iseehitatud näitus „Teeme kino!“, mis tutvustab filmide eriefekte ja järgmisel kevadel seavad 700-ruutmeetrises ajutiste näituse saalis koha sisse inimkehade läbilõiked.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!