Ajaloolaupäevak külma sõja aegsest ajakirjandusest

15. sept. 2016 Eesti ajaloomuuseum - Kommenteeri artiklit
1940. aasta juunil sündinud ajalehest Rahva Hääl sai üks peamisi Eesti NSV-s ilmunud häälekandjaid. Rahva Hääle tellimisplakat 1940. aastate lõpust. Foto: Eesti ajaloomuuseum

1940. aasta juunil sündinud ajalehest Rahva Hääl sai üks peamisi Eesti NSV-s ilmunud häälekandjaid. Rahva Hääle tellimisplakat 1940. aastate lõpust. Foto: Eesti ajaloomuuseum

Laupäeval, 24. septembril kell 13 toimub Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) ajaloolaupäevak sarjast „Sulast stagnatsioonini. Eesti ENSV 1960.‒1970. aastatel”. Ajaloodoktor Tiiu Kreegipuu räägib teemal „Ajakirjandus külma sõja ajal”.

Nõukogude Eesti ajakirjandus oli ühest küljest relv propagandasõjas, teisalt oli tal ka süsteemi õõnestaja roll kanda. Tiiu Kreegipuu ettekanne keskendab eeskätt Nõukogude ajakirjandussüsteemile – mida ootasid ajakirjanduselt võimud, milliste vahenditega neid eesmärke saavutada püüti ning kas ja kuivõrd see kõik realiseerus. Juttu tuleb eeskätt trükiajakirjandusest, põgusalt ka raadiost ja televisioonist. Käsitletakse ajakirjanduse toimimisprintsiipe ja tuuakse välja nii tüüpilisi kui ka erandlike või lausa kurioosseid juhtumeid.

Palume eelnevalt registreeruda siin.

Sissepääs ajaloolaupäevakule soodushinnaga 1 euro.

Vaata ajaloolaupäevakute kava SIIT  

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!