Alanud on registreerumine Euroopa suurimale robotivõistlusele Robotex

27. sept. 2016 Robotex 2016 - Kommenteeri artiklit

Detsembri alguses Tallinna tehnikaülikooli spordihoones toimuv Euroopa suurim robotivõistlus Robotex kutsub kõiki robotivõistlejaid võistlustele registreeruma ja proovima jõudu enda loodud robotite osavuses.

Korraldajad ootavad tänavu võistlema enam kui 2000 eri vanuses robootikut Eestist ja mujalt maailmast. Kui aga endal robotit veel ei ole, saab osaleda loovkonkurssidel, esitades temaatilise foto, video, luuletuse, meisterduse või joonistuse.

„Tänavuse Robotexi teeb väga eriliseks lasteaiast ja algklassidest pärit võistlejate suur osakaal. Esmakordselt asuvad võistlema 500 alg- ja põhikoolilast Robotexi jagatud saja Edisoni robotiga,” rääkis Robotexi projektijuht Mart Laul.

Robotid jagati välja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks suurima robotivõistluse tiitli saamise projekti raames. Lisaks noortele on väljakutseid ka edasijõudnud robootikutele. Kohalikele robotiehitajatele pakuvad konkurentsi võistlejaid enam kui viieteistkümnest välisriigist.

2.–4. detsembrini toimuv Robotex on arvult juba kuueteistkümnes. Ligi 16 000 külastajat oodatakse uudistama üle 30 eksponendiga tehnoloogianäitust, saama osa 3000 kohast tasuta töötubades ja kuulama rahvusvahelist kosmoseteemalist teaduskonverentsi.

Robotivõistlustele saab ennast registreerida siin.

Lisainfot loovate konkursside ja võistluste kohta leiab siit.

Esmakordsel võistlejal või huvitatud lapsevanemal tasub küsimuste korral kindlasti julgesti ühendust võtta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!