Aleksei Turovski avas laste mikroskoobiringi

30. sept. 2016 Karilin Engelbrecht projekti koordinaator - Kommenteeri artiklit

 

Armastatud loodus- ja loomateadlane Aleksei Turovski avas Kose noortekeskuses mikroskoobiringi, kuhu on oodatud juba eelkooliealised lapsed.

21. septembril avatud mikroskoobiringi tehnika soetati kohalikele piimafarmeritele kuuluva Epiima heategevusfondist. Epiima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul on tegemist ühe harivama toetusprojektiga sel aastal, sest paraku veedavad tänapäeva lapsed õues küllaltki vähe aega ning tunnevad seetõttu ka loodust ning seal elavaid loomi ja putukaid järjest halvemini. „Usun, et mikroskoobiga silmale nähtamatu uurimine ja avastamine võib olla palju huvitavam kui helendava ekraani vaatamine,” selgitas Murakas, miks kõnealust projekti toetati.

Koostöös MTÜ-ga Zoosemu avatud huviringi esimesel praktilisel loengul selgitas zooloog Aleksei Turovski, et mida varem hakkab laps looduse kohta õppima, seda kiiremini ja efektiivsemalt omandab ta teadmisi ka muudes valdkondades.

Kui näiteks šimpansi õppimisvõime 6-aastaselt pidurdub, siis inimlaps on sama vanalt oma õppimisvõime tipus ning tema loomupärast huvi tuleks maksimaalselt ära kasutada,” selgitas Turovski, miks niisugune ring vajalik on.

Turovski sõnul on lastele väga oluline saada kogemus uurimise, katsumise ja nägemise kaudu. „See õpetab neile, et meie ümber toimub nii palju põnevat,” rääkis Turovski. „Lisaks suudavad need lapsed ka paremini keskenduda, nad tunnevad rohkem austust elusorganismide vastu ning neil on eakaaslastest laiem silmaring.”

Epiima heategevuskampaanias „Koos laste heaks” jagatakse sel aastal laste hariduse ja huvitegevusega seotud projektidele veel tuhandeid eurosid. Heategevusfondi koguti üle 20 000 euro kohalikele piimafarmeritele kuuluva Epiima toodete müügist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!