Avastusretki maapõuest kosmoseni ja tundrast troopikani

9. sept. 2016 Eva-Liisa Orula TÜ loodusmuuseumi ja botaanikaaia kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

1-47

 

Avastusõpe: need teadmised jäävad meelde. Foto: Karin Pai

Avastusõpe: need teadmised jäävad meelde. Foto: Karin Pai

Tartu ülikooli loodusmuuseumil ja botaanikaaial on uuel hooajal pakkuda nii lasteaedadele kui koolidele elamuslikke ringkäike asjatundlike giidide saatel ning laias valikus õppeprogramme.

Rohkelt avastamisrõõmu pakub jaanuaris avatud loodusmuuseumi püsinäitus „Maa. Elu. Lugu”. Geoloogiat, zooloogiat, botaanikat ja mükoloogiat ühendaval püsinäitusel on väljas 7850 eksponaati Eesti ja maailma loodusest. Uudistada saab kivimeid ja mineraale Maa sisemusest ja kosmosest, kuulata Eesti lindude ja konnade kaunimaid laule, tutvuda looduslike kooslustega tundrast troopilise vihmametsani ning jälgida eksootiliste pisiloomade tegemisi elavnurgas.

30. oktoobrini on loodusmuuseumis avatud näitus „Meie meri”. Teadlastega koostöös valminud näitusel saab teada, milline on Läänemere kujunemislugu ja iseloom, kuidas elavad hülged ja mismoodi meie tegevus ohustab merekeskkonda. Lasteaiad ja koolid saavad tellida ka näitusega seotud mängulisi ja põnevaid õppeprogramme.

Botaanikaaias saab aasta ringi tutvuda enam kui 8000 taimeliigi ja -sordiga kogu maailmast. Euroopas haruldast samblaaeda tasub külastada just pärast vihma, et näha seda täies ilus. Ravimtaimede aias saab nuusutada ja maitsta 400 liiki ja sorti taimi, mis aitavad turgutada immuunsüsteemi, ravida ja leevendada mitmesuguseid tervisehädasid. Kasvuhoonetes võib uudistada, kas maailma suurim rohttaim banaan kannab parasjagu vilju või milline näeb välja 130-aastane kanaari datlipalm.

Loodusmuuseumi ja botaanikaaia õppeprogrammide valik on mitmekülgne ning need on koostatud riiklikust õppekavast lähtudes. Zooloogiat, botaanikat, geoloogiat, geograafiat ja muid valdkondi käsitlevad õppeprogrammid on kaasahaaravad ning sisaldavad praktilisi ülesandeid.

Rohkem infot TÜ loodusmuuseumi ja botaanikaaia õppeprogrammide ja muude tegevuste kohta www.natmuseum.ut.ee ja www.botaanikaaed.ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!