Balti assamblee tähistab 25. aastapäeva

19. sept. 2016 Riigikogu pressiteenistus - Kommenteeri artiklit

Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder ja kultuurikomisjoni aseesimees Aadu Must osalevad täna Balti assamblee presiidiumi istungil Riias, kus arutatakse Balti assamblee 25. aastapäevaga seotud tegevusi ning 2017. aastal algavat Eesti eesistumist Balti assamblees ja Balti ministrite nõukogus.

Balti assamblee Eesti delegatsiooni juhi Helir-Valdor Seedri sõnul korraldab riigikogu mitut Balti assamblee tähtpäevaga seotud sündmust ning valmistub põhjalikult Eesti eesistumiseks.

„Eesti eesistumine keskendub strateegiliselt olulistele teemadele, millel on praktiline mõju igale riigile eraldi ja kogu regioonile tervikuna. Näiteks on Eesti eesistumise prioriteet haridus-, innovatsiooni- ja teadustöö tarkade lahenduste otsimine,“ ütles Seeder.

Balti assamblee 25. aastapäeva puhul antakse välja postmark, margiplokk ja esimese päeva ümbrik, mille esitlus toimub 8. novembril Toompea lossi kunstisaalis. Samuti on valminud kolme Balti riigi koostöös 25. aastapäevale pühendatud ajalooline dokumentaalfilm.

3. oktoobrini kestab Balti riikide ja Põhjamaade noorte videokonkurss „Põhjamaised naabrid: Põhjamaad ja Balti riigid on minu kodukant!“. Konkursi võitjad selguvad oktoobri lõpuks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!