Eesti ja maailm puhtaks!

16. sept. 2016 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit
Siim-Tanel Annus esineb näitusel „Puhastatud maailm. Purified world” maaliga „Ilmapuu III” ja Jüri Arraku töö kannab pealkirja „Vastandid”. Foto: Raivo Juurak

Siim-Tanel Annus esineb näitusel „Puhastatud maailm. Purified world” maaliga „Ilmapuu III” ja Jüri Arraku töö kannab pealkirja „Vastandid”. Foto: Raivo Juurak

 

Riigimetsa Majandamise Keskuses avati 8. septembril heategevuslik näitus-oksjon „Puhastatud maailm. Purified world”, mille tulu läheb sihtasutuse Teeme Ära ülemaailmse koristuspäeva toetuseks. Koristuspäev toimub 2018. aasta 8. septembril ja sellest saab üks Eesti Vabariigi 100. aastapäeva rahvusvahelisi tähtsündmusi. Koristuspäev algab kogu maailmas kell kümme ehk teeb koos päiksega maakerale ringi peale. Kaasa lööb 150 riiki.

Teeme Ära sihtasutuse juht Eva Truuverk ütles näituse avamisel, et iga kunstniku ja kunstiostja panus Eesti ja maailma puhastamisse on ülioluline, sest piltlikult öeldes võib isegi liblika tiivalöök muuta maailma. Oma tööd on oksjonile esitanud Jüri Arrak, Siim-Tanel Annus, August Künnapu, Toomas Vint, Laurentsius, Mall Nukke, Jaan Elken, Tiina Tammetalu, Kamille Saabre jpt. Näha saab ligi 50 maali, millest mitmed on valminud spetsiaalselt Teeme Ära toetamiseks.  

Jüri Arrak viitas näituse avamisel paradoksile, et mida rikkamaks meie ühiskond saab, seda rohkem prahti toodame. Ta lisas, et ilusad loodusmaalid meid prahiuputusest kindlasti ei päästa. Siim-Tanel Annus märkis, et ilmselt ei tasu kunstnikul endalgi iga mõtet lõuendile panna, sest nii võib temagi toota prahti, mille saatus on kapi taga tolmu koguda.

Maale on võimalik osta oksjonikeskkonnas haus.ee/oksjon 8. oktoobrini.

Näituse korraldajad on Teeme Ära sihtasutus ja Haus galerii, kaaskorraldajad Riigimetsa Majandamise Keskus, Äripäev ja Papyrus. Maailmakoristuse rahvusvahelist elluviimist toetavad Eesti välisministeerium arengu- ja humanitaarabi rahast, EV100, EAS, Tallink, Skype, DHL Eesti, Zavod BBDO, Jobbatical, PricewaterhouseCoopers, Sendsmaily. Eesti vabatahtlike tööd toetavad EuroPark, Radisson Blu Hotel Olümpia, Infovara, HansaRaama, Meedius Eesti ja Telia.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!