Eesti suurim munatootja kingib maakoolidele ja lasteaedadele 1500 helkurit

19. sept. 2016 - Kommenteeri artiklit

Eesti suurim munatootja Dava Foods Estonia kingib septembris ohutu liiklemise tagamiseks ning helkurite kandmise vajaduse teadvustamiseks Lõuna-Eesti üheteistkümnele koolile ning lasteaiale tuhat viissada Eggo kaubamärgi helkurit. 

“Helkur on iseenesest väikene ja lihtne asi, millel on aga suur roll selles, et laste koolitee algaval pimedal sügisajal turvalisem oleks,” ütles Dava Foods Estonia müügijuht Kalle Ribelus. Ta lisas, et koolid ning lasteaiad, millele Eggo helkurid kingitakse, asuvad maapiirkondades, sageli asulatest kilomeetreid eemal. „Maakohtades, kus lastel on tihti kilomeetreid pikk koolitee, on helkur elutähtis abivahend, mis aitab neil pimedal ajal olla sõidukijuhtide jaoks alati nähtav,“ ütles Kalle Ribelus.

Eggo-helkuri saanud koolide sõnul on helkurid nende töötajate ja õpilaste seas väga oodatud. Näiteks korraldab Juhan Liivi nimelise Alatskivi keskkooli õpilasesindus igal aastal oktoobris helkurikampaania, et kõik õpilased oleksid ka pimedal ajal hästi märgatavad. „Me ootame nii koolis kui kodus, et iga laps jõuaks õhtul turvaliselt koju. Mõistagi oleme väga tänulikud, et Eggo oma helkuritega meie helkurikampaaniat toetab,“ ütles Alatskivi kooli direktor Raigo Lille.

Kuidas helkurit korrektselt kanda (allikas: maanteeamet)

  • Maanteel kõnni alati vasakus teeservas, et näha vastutulevaid sõidukeid.
  • Kinnita helkur keha sõiduteepoolsele küljele nii, et see on nähtav võimalikult mitmest suunast.
  • Kõige õigem on helkur kinnitada 30–80 cm kõrgusele maapinnast, nii paistavad sõiduki tuled helkurile peale ja see omakorda peegeldab valgust sõidukijuhi silmadesse.
  • Kontrolli, et helkur ei jääks üleriiete alla, nii näeb sõidukijuht sind õigel ajal ning tal jääb piisavalt aega kiirust vähendada ja sinust ohutult mööduda.
  • Helkuri puudumisel on omal kohal ka ohutusvest, taskulamp või mobiiltelefoni helendav ekraan, samuti suurendab liikleja märgatavust teel heledam või erksavärvilisem riietus.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!