Eesti teaduspõhiste äriprojektide rahastamine sai suure võimenduse

29. sept. 2016 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli Vega fond on sel aastal suurem kui varem. Teaduspõhiste äriprojektide arendamiseks mõeldud rahastus on EAS-i ja Swedbanki toel saanud osaks Eesti innovatsiooni toetussüsteemist.

Sel aastal on tudengite ja teadlaste meeskondadel ja väiksematel ettevõtetel võimalik Tartu ülikooli Vega fondist saada toetust, mis oluliselt lihtsustab EAS-ist arendusosaku taotlemist.

Kui senini pidi arendusosaku taotlejal olema juba eelnevalt 30 000 eurot taskus: 10 000 eurot omafinantseeringuks ning 20 000 eurot kulude tegemiseks, mille EAS hiljem arendusosakuga kompenseeris, siis nüüd töötasid Tartu ülikool, Swedbank ja EAS ühiselt välja skeemi, mille kohaselt annab Vega fond edukale kandideerijale kuni 10 000 eurot toetusena omafinantseeringu katmiseks ning Swedbank 20 000 euro suuruse spetsiaalselt selle jaoks välja töötatud laenu, mis hiljem EAS-ist tuleva arendusosakuga kustutatakse. Seda loomulikult eeldusel, et taotleja viib lubatud tegevused ka ellu.

„Kuigi Vega fond on sel aastal suurem kui kunagi varem – saame välja jagada kuni 80 000 eurot – suurendab koostöö Swedbanki ja EAS-iga selle raha mõju taotlejate jaoks kolmekordseks. Nii saame ühiselt arendusprojekte toetada sel aastal kuni 240 000 euroga,“ täpsustas TÜ ettevõtluse- ja innovatsioonikeskuse juht Andres Kuusik.

TÜ Vega fondist arendusosaku toetuse saamiseks tuleb teaduspõhise äriprojekti taotlus vega.ut.ee lehel esitada hiljemalt 1. novembril. Lõppvoor ja võitjate väljakuulutamine toimub sTARTUp Day’l 9. detsembril Eesti Rahva Muuseumis.

Vega on teadusmahukate äriprojektide arendamiseks Tartu ülikooli ellu kutsutud rahastu, kuhu on rahaliselt panustanud Tartu Ülikool, Harry and Reba Huge Foundation. Vega fondi toetusi väljastab Tartu ülikooli ideelabor.

Loe Vega fondist lähemalt ja esita taotlus Vega fondi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!