EKA teaduskohvik alustab

12. sept. 2016 Eesti kunstiakadeemia - Kommenteeri artiklit

Homme, 13. septembril algusega kell 19 toimub kohvikus Must Puudel esimene EKA teaduskohvik. Kõigile avatud kohviku vestlusringis arutlevad EKA teadusprorektor ja arhitektuuriteadlane Epp Lankots, kunstnik ja õppejõud Liina Siib, ehtekunstnik ja õppejõud Tanel Veenre ning arhitekt, kultuuriministeeriumi disaini- ja arhitektuurinõunik ning EKA arhitektuurivaldkonna teadustöö juht Veronika Valk loomepõhise uurimistöö üle.
Küsime, mida tähistab loomepõhise uurimistöö või loometeaduse tulek Euroopa ja muu maailma teadusruumi. On see märk teaduse sisu muutumisest või pelgalt loomingu ellujäämisstrateegia neoliberaalse kõrgharidussüsteemi ja teaduspoliitika surve tingimustes? Mida annab teadusele, aga ka ühiskonnale, kultuurile ja majandusele kunsti, arhitektuuri ja disaini muutumine uurimismaterjalist uurimismeetodiks? Kas kunst uurimismeetodina on vaba või seab teadmusvaldkonnana toimimine loomingule raamid (või muutub lausa ohtlikuks)? Kas igasugune looming on uue teadmise loomine?
Õhtu teises osas toimub kolme minuti pikkuste teaduse populariseerimise loengute konkursi EKA eelvoor, kus doktorandid esinevad lühiettekannetega oma uurimistööst ning valitakse kaks finalisti, kes esindavad EKA-t teaduste akadeemia korraldataval konkursil 23. septembril.
Kõik on oodatud kuulama! Üritus on tasuta!
Teaduskohvik on osa Disainöö satelliitprogrammist. Vaata ka teisi Disainiöö üritusi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!