Energia Avastuskeskuses saab õppida nii füüsikat kui ka muusikat

9. sept. 2016 Kertu Saks Energia Avastuskeskuse juhataja - Kommenteeri artiklit

eKuidas saaks ehitada kodus leiduvatest vahenditest sellise auto, mis ka päriselt sõidaks? Sellele küsimusele saab vastuse Energia Avastuskeskuse uhiuues masina leiutamise töötoas. Leiutamisega saavad võrdselt hästi hakkama nii lasteaialapsed, õpilased kui ka õpetajad. Vaja on ainult natuke julgust ja soovi midagi oma kätega ära teha. Avastuskeskuses on leiutada tore, sest saab teha seda, mis endale meeldib, alati jõuab tulemuseni ning leiutise eest ei panda hinnet. Kõik, mis siin tehakse, on väga hästi tehtud.

Avastuskeskus on lõbus ja põnev õpikeskkond, kus õppimine edeneb, sest seda tehakse teistmoodi kui koolis. Õpitakse kogemusest ja täpselt sellise tempoga, nagu avastajale sobib.

Avastuskeskus on aga ka õpetajatele hea partner, sest siin saab edukalt korraldada loodusõpetuse, matemaatika-, füüsika-, võõrkeelte, ajaloo- ja koguni kunsti- ja muusikatunde. Kõik keskuse näituste eksponaadid ja programmid lähtuvad õppekavast.

Näiteks loodusõpetust saab õppida näitusel „Kihilise Maa aardelaegas”. Suuremad lapsed saavad sel näitusel ka geoloogiat õppida. Näitusele lisaks oleme loonud planetaariumifilmi „Kihilise Maa aardelaegas” ning töötoad, kus uurime muu seas kristalle ja maavärinaid. Kliima soojenemise teemat selgitame aga liitreaalsuse tehnoloogial põhinevas töötoas. See meeldib õpilastele kindlasti, sest ka selle suve populaarseim nutimäng Pokémon Go on sama tehnoloogiaga loodud.

Matemaatikat saab õppida näitusel „Arhitekt Ämblik ja insener Mutt” ning töötoas „Looduse arhitektid”.

Füüsika saab kõige paremini selgeks heli, valguse ja energia näitusel ning välgu- ja staatikademonstratsioone jälgides.

Inglise, vene ja soome keelt – aga ka eesti keelt – saab õppida, kui vaadata vastavas keeles meie planetaariumifilme või -programme.

Miks mitte tulla kunstitunniks meie šikki turbiinisaali? Ajaloolise elektrijaama renoveeritud eksterjöör, interjöör ja näitusekujundus on tehtud KAOS arhitektide asjatundliku käega.

Muusikaõpetajad olgu aga lainel, sest just praegu töötame koostöös teiste Eesti muuseumidega välja 2017. aasta alguses avatavat näitust „Mmmmmmmmmmmuusika”. Just, just – palume seda pealkirja mitte lugeda, vaid laulda.

Avastuskeskuse selle aasta programmis on veel palju-palju põnevat, millest siin ei ole ruumi pikalt kirjutada, kuid mille kohta leiab infot koduleheküljelt www.energiakeskus.ee.

Tuletame õpetajatele meelde, et Energia Avastuskeskuses on ka õdus õpetajate tuba, kus kõik õpetajad saavad kohtumisi pidada ja koosolekuid korraldada. Õpetajad pääsevad avastuskeskusesse alati priilt.

Ootame külla!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!