Esimesed sisearhitektide liidu algatatud lasteaia remonditööd on valmis

9. sept. 2016 Eesti sisearhitektide liit - Kommenteeri artiklit
Tallinna Mürakaru lasteaed pärast remonti. Foto Raul Mee

Tallinna Mürakaru lasteaed pärast remonti. Foto: Raul Mee

Eesti sisearhitektide liit (ESL), Tallinna haridusamet ja partnerid on alustanud koostööd, et aidata parandada Eesti lasteaedade ruumilist keskkonda. ESL-i eestvedamisel ja koostöös interjööri- ja ehitusettevõtetega pakutakse lasteaedade juhtidele professionaalset nõu ruumide sisekujunduses, remontimisel ja vahendatakse spetsialistide kontakte.
Täna, 9. septembril kell 16 tähistatakse esimese ühistöö vilju Tallinna Mürakaru lasteaias, kus ESL liikme, sisearhitekti Kristi Prinzmanni kavandi järgi renoveeriti Lincona, Fagerhulti, Bauhofi, AkzoNobeli abiga kolm rühmaruumi.
Esimene ühine missioon toimus juba 2014 sügisel, kui ESL ja Lincona tellisid lasteaedade seisukorra kohta üleriigilise uuringu, milles osales teiste õppeasutuste seas ka 229 lasteaeda.
Uuringus osalejate vahel loositi kolm lasteaeda, kuhu Lincona paigaldas uue põrandakatte.
Sisekujunduslahenduse teostas toona ESL juhatuse liige, sisearhitektuuri grand old lady Ivi-Els Schneider, kelle meelest on kurb, et paljude laste kasvukeskkonnad on nii kehvas seisus.
ESL-i hea koostöökogemus Linconaga andis tõuke missiooniga jätkata ning nüüd on kaasatud mitu uut partnerit, kelle abiga tehti korda Tallinna Mürakaru lasteaia kolm rühmaruumi. Seekord said ruumid aga terviklahenduse. Sisekujunduse teostas sisearhitekt Kristi Prinzmann, värvidega toetab AkzoNobel, remonditöödega abistab Bauhof, uhiuued lastesõbralikud ja naturaalsed linoleum põrandakatted paigaldab Lincona ning valguslahenduse teeb Fagerhult, kes mõõdistas ruumi valgusolukorra enne ja pärast uusi valgusteid.
Fagerhult nendib valgustuseksperdina, et valguse mõju inimeste tervisele ja heaolule on tugevalt alahinnatud, kuigi uuringud on näidanud valgustuse olulisust.
Tallinna Mürakaru lasteaia remondi käigus tõdeti, et hoolimata abivalmitest ja heldetest koostööpartneritest kõigi abivajajateni paraku ei jõuta, kuid koostöös Tallinna haridusametiga plaanitakse teavitada lasteaiajuhte ning vahendada sisearhitektide ja partnerite kontakte, kes on valmis õppeasutusi remondi küsimustes nõustama. Projekti kavatsetakse kaasata teisigi ettevõtteid üle Eesti.

Esimese Tallinna kesklinna lasteaia värskelt remonditud ruumid avatakse, tähistatakse koostööprojekti ning sõlmitakse heade kavatsuste lepe 9. septembril Mürakaru lasteaias, V. Reimani 3 kell 16.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!