Ettevõtlus­õppe hooaja avas kosmoseturist

9. sept. 2016 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit
Kosmoseturist Raivo Hein.

Kosmoseturist Raivo Hein.

Kuressaare ametikooli ettevõtlusõppe hooaeg algas seekord motivatsiooniseminariga 7. septembril, kui ligi sajale noorele esines kosmoseturist ja ärimees Raivo Hein.

Seminari programmi pani kokku Eesti ettevõtluskõrgkool Mainor. Ettevõtlusõppe programmi koordinaator Aiki Pärle märkis, et avaseminari eesmärk on anda noortele võimalus turvalises keskkonnas oma äriideedega välja tulla.

„Sinu idee võib muuta maailma ja miks mitte alustada sellega just siin Kuressaares,” ütles ta. Veel jagasid noortele oma kogemusi ja õppetunde kirglik rahvusvaheliste meedia­produktsioonide produtsent Almondi Esco ning inspireeriv ja motiveeriv esinemiskoolitaja Margit Raid.

„Selge on see, et kõikide erialade õppekavades ette nähtud ettevõtlusõppega saab edasi minna vaid praktilise tegevuse kaudu,” rääkis ametikooli ettevõtluse ja arvutierialade juhtõpetaja Jane Mägi. „Meie andsime ettevõtluskõrgkoolile lähteülesande: õppijaid motiveerida, inspireerida ning õpilasfirmade loomine käima lükata. Nemad panid kokku tugeva programmi ja kaasasid esinejad. Hea meel on selle üle, et üheks esinejaks on meie koolis kaks aastat tagasi õpilasfirmat teinud Andreas Hõlpus, kes praegu töötab müügijuhina.”

Teist aastat läbi viidav õpilasfirmade programm on suunatud kutsekeskhariduse taseme õppijatele. Mullu võttis programmist osa seitse õpperühma ligi saja õppijaga. „Õpilasfirma tegevuses osalemine annab noortele ühe aasta jooksul praktilise kogemuse ettevõtte loomisest, tegutsemisest ja lõpetamisest,” sõnas Mägi. „Ametikooli puhul on hea võimalus siduda äriidee õpitava erialaga või kaasata ühe õpilasfirma tegevusse eri erialade õppijaid.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!