GAG ja reaalkool kohtuvad palliplatsil

1. sept. 2016 - Kommenteeri artiklit

Kaks legendaarset vana kooli tähistavad sel aastal oma väärikaid sünnipäevi: Gustav Adolfi gümnaasium 385 ja Tallinna reaalkool 135.

Koolid on spordis võtnud mõõtu juba alates 7. juunist 1920, mil toimus esimene kahe kooli korvpallilahing. Kuigi ajaloolised konkurendid, tehakse tänapäeval eelkõige tõhusat koostööd lastele parima hariduse võimaldamiseks.

On saanud traditsiooniks, et iga viie aasta järel kohtuvad kaks kooli korvpallis. „Matš, millele tuleb kaasa elama kaks kooliperet in corpore, toimub 2. septembril Vabaduse väljakul,” ütles reaalkooli direktor Ene Saar.

„Sümboliseerigu tore ja sportlik avalikus linnaruumis peetav kahe kooli korvpallimatš noorte liikumist ja sporti ning seda, et sama tähtis kui teadmiste ja tarkuse omandamine on ka hool ja teadlikkus oma tervise ja aktiivse liikumise eest,” lisas Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

– kell 9 algavad rongkäigud Gustav Adolfi gümnaasiumi ja Tallinna reaalkooli eest ning koolipered sammuvad läbi linna Vabaduse väljakule;

– kell 9.30 toimub pidulik avatseremoonia Vabaduse väljakul, milles osalevad Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Mihhail Kõlvart;

– kell 10 on mängude algus ning kell 13 lõputseremoonia.

Omavahel mängivad kõikide vanuseklasside õpilaste, vilistlaste  ja õpetajate koondised.

Ürituse patroon on endine tippkorvpallur Margus Metstak.
GAG versus TRK korvpallikohtumist kommenteerib Tarmo Tiisler.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!