Heategevusfond Aitan Lapsi ja Alexela Energia alustasid koostööd

6. sept. 2016 kommunikatsioonibüroo Communique - Kommenteeri artiklit

Heategevusfond Aitan Lapsi ja Alexela Energia sõlmisid koostöölepingu, mille eesmärk on aidata fondil pakkuda koostöös Eesti etendusasutuste liiduga veelgi enamatele lastele teatrielamusi.

Täna sõlmisid Alexela gruppi kuuluv Alexela Energia ja heategevusfond Aitan Lapsi koostöölepingu. Nüüd on kõigil võimalik valida endale elektripakett, kus iga elektri- või maagaasiarvega saab toetada ka heategevusfondi. Kogutud annetusi kasutatakse Eesti vähekindlustatud lastele teatrielamustele pakkumiseks.

„Oleme Aitan Lapsi viie tegutsemisaasta jooksul keskkonnateadlike ja sotsiaalselt hoolivate inimeste abiga kogunud ja heategevusse suunanud üle 400 000 euro. Taaraautomaatide annetusvõimaluse kõrvale tekkiv täiendav lahendus koostöös Alexela Energiaga aitab meil rõõmustada veelgi rohkem lapsi, kel muidu poleks võimalik teatris käia,” ütles SA Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal.

Tänu koostöölepingule saavad nüüd kõik Alexela Energia kliendid märkida oma elektri- või maagaasiarvele annetuseks mõeldud summa. Kogutud raha suunatakse heategevusfondi Aitan Lapsi ja EETEAL-i ühise projekti raames abi vajavate lasteni. Heategevusfondi ja EETEAL-i koostöö kestab juba kuuendat hooaega ning selle raames on head inimesed teatrisse aidanud pea 57 000 last.

„Alexela on järjepidevalt panustanud Eesti kultuuriellu, olles sel aastal pälvinud kultuuriministrilt ka kultuurisõbra tiitli,” kirjeldas Alexela Group esimees Andreas Laane. „Koostöö Aitan Lapsi heategevusfondiga aitab meil viia Eesti teatrikultuuri ka kõige nooremate teatrihuvilisteni,” rõõmustas Andreas Laane.

Alexela Energia on suurim Eesti erakapitalil põhinev energiamüüja. Ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1964, mil rajati Alexela Energia Reola vedelgaasiterminal.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan lapsi“ 2011. aastal koostöös Eesti Pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pakendiautomaatide kaudu annetusi pea 400 000 euro väärtuses ja teatrisse on saanud üle 56 600 vähekindlustatud lapse.

Lapsi saab aidata iga inimene: piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ning annetusnupu „Aitan lapsi” vajutamisest. Annetada saab 328 taaraautomaadis üle Eesti. Suurematest jaekettidest on projektiga liitunud Prisma, Selver, Rimi, COOP Maksimarket ja Konsum,  Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Keila TÜ.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!