Homme tähistame rahvusvahelist muusikapäeva

30. sept. 2016 Nele Volbrück Muusikapäeva korraldustoimkonna liige - Kommenteeri artiklit
Foto: Raimond Roopärg

Foto: Raimond Roopärg

 

Homme, 1. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva. Muusikapäeva suurejooneline kontserdiprogramm kinnitab kolme aasta kogemuse toel üha kindlamalt kanda ning ka tänavu leiab sel puhul üle kogu Eesti aset rohkem kui 150 lühikontserti.

Muusikapäeva oluline eripära on, et hinnatud interpreete võib lisaks kontserdisaalidele leida esinemas üllatavates paikades. Päeva erilisust rõhutab seegi tõik, et kõik kontserdikohad ja esinejad osalevad heast tahtest, honorari saamata ning seega on eranditult kõik kontserdid kuulajale priid. Ei maksa muretseda, et see lõbu on üksnes väljavalitute luksus. Ligipääs kontsertidele on tehtud lihtsaks – etteasted toimuvad nii linnades kui ka maal, Tallinnast Valgamaani, Ida-Virumaalt Läänemaani, pidades meeles ka saari, sealhulgas Kihnut ja Ruhnut.

Kuigi lõviosa kavast on pühendatud klassikalisele muusikale, leiab sealt ka jazz’i, hoogsat pärimust ning eksperimentaalseid sound’e. Kirjus kavas on rohkelt artiste, keda avastada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!