India IT- ja justiitsminister toetab IT- ja tehnoloogiaalast teaduskoostööd

13. sept. 2016 TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory - Kommenteeri artiklit
Tea Varrak ja Ravi Shankar Prasad.

Tea Varrak ja Ravi Shankar Prasad.

Täna, 13. septembril külastas Tallinna tehnikaülikooli India IT- ja justiitsminister Ravi Shankar Prasad, et arutada kahe riigi koostööd kõrghariduse ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) vallas. Videokonverentsil TTÜ Mektoryst India ülikoolidega lepiti kokku edasiste tempokate koostöökohtade alused. Kohtumisel TTÜ rektori akadeemik Jaak Aaviksooga lepiti kokku koostöö tugevdamine teadlaste õpirände suunal.

TTÜ innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varraku sõnul teeb ülikool Indiaga tihedat haridus- ja teaduskoostööd. „2013. aastal allkirjastatud memorandumid toetavad koostööd just IT,  matemaatika ja loodusteaduse valdkondades. See koostöö edendab ka üliõpilasvahetust,“ sõnas Varrak. Tema sõnul õpib augusti seisuga TTÜ-s 97 India magistranti ja doktoranti, mis moodustab 7% ülikooli välistudengitest, samuti töötab TTÜ-s seitse India kodakondsusega teadlast.

Minister Ravi Shankar Prasadi sõnul peaks kahe riigi IKT-koostöö liikuma uuele tasemele. Ta rõhutas, et ehkki kahe riigi rahvaarvus on märkimisväärne erinevus, on mõlemal riigil teineteiselt palju õppida. Eriliselt toonitas Prasad koostööd küberturvalisuse valdkonnas, nimetades seda n-ö veretuks sõjaks, kus on võtmeteemadeks tugev teaduslik alus, innovatsioon ning koostöö.

TTÜ Mektorys kohtus minister ka TTÜs õppivate India tudengitega, et rääkida nende õpingutest TTÜ-s ja senistest kogemustest Eestis. Videokonverents toimus kolme India ülikooliga – Indian Institute of Technology Delhi, Indian Institute of Technology Hyderabada ja Indian Institute of Technology Madras – ning riikliku informaatikakeskusega. Ülikoolid tutvustasid lühidalt oma kõige suurema mõjuga projekte IKT vallas ja tõid välja potentsiaalsed tuleviku koostöökohad TTÜ-ga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!