Jõululavastus „Sula” Särevi teatritoas

9. sept. 2016 Kirsten Simmo teatriosakonna juhataja - Kommenteeri artiklit

 

Muuseumi mängutuba ootab. Foto: Eesti teatri- ja muusikamuuseum

Muuseumi mängutuba ootab. Foto: Eesti teatri- ja muusikamuuseum

Eesti teatri- ja muusikamuuseum pakub oma filiaalis Särevi teatritoas lisaks igapäevasele haridustegevusele ka lastele suunatud teatrilavastusi. 11.–20. detsembrini mängitakse väikeses ja hubases teatrimuuseumis lasteaia viimastele rühmadele ning algklassidele suunatud jõululavastust „Sula”.

„Sula” on Mart Kampuse nukulavastus norra kirjaniku Tarjei Vesaasi novelli põhjal. Südamlik ja liigutav lugu räägib väikesest tüdrukust Gunhildist, kes ootab pikisilmi oma kassi Trine poegimist. Kuigi Trine on suur nagu maakera, ei tule pojad ikka veel, kuna vanarahva tarkuse kohaselt peab ilm enne sulale pöörama. Õues on aga külmakraadid, isa kaugel tööl ning ema justkui ei mõista, et ootusärevus nii suure sündmuse eel on hiigelsuur.

Lugu avab lastele soovide, unistuste ja mõtte-teo-tagajärje seosed. Kas väike inimene saab oma mõtetega maailma seaduspärasusi mõjutada ning mis juhtub siis, kui mõtted pole alati head? Lavastus näitab lapse õnnelikuks kasvamise teekonda – kui ületada ärevus, ebakindlus ja kahetsus, on rõõm ning usaldus maailma üle kauaoodatud sündmuse saabudes mitmekordne.

Mart Kampuse lavastustele on iseloomulik tugev atmosfääritunnetus ning elamuslike visuaalsete ja heliliste maailmade loomise oskus. Kunstnik on Liina Keevallik, näitlejatena teevad kaasa Aita Vaher, Kaia Skoblov ja Janek Sarapson. Publikut mahub Särevi teatrituppa loetud hulk, mis annab eksklusiivse võimaluse nautida teatrit vaid oma kollektiivi seltsis.

Särevi teatrituba on Tallinnas, kesklinna ja Kadrioru piiril (Tina 23–13) asuv väike kodumuuseum, mis oma eheda atmosfääri ja uue teatraalse ekspositsiooniga pakub nauditava ajarännaku nii lastele kui ka täiskasvanutele. Lavastuse väljatoomist toetab Eesti kultuurkapital. Pileti hind on 8 eurot. Lisainfo, piletite broneerimine ja grupitellimused info@tmm.ee ja 644 2132.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!