Kutsume gümnaasiumiõpilasi esseekonkursile

20. sept. 2016 Rahvarinde muuseum - Kommenteeri artiklit

tev25-essee-1

Rahvarinde muuseum korraldab Tallinna gümnaasiumiõpilastele esseekonkursi „Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25: tulevik on meie kätes”. Konkursiga kutsutakse pealinna gümnasiste panema kirja oma mõtteid veerandsada aastat tagasi iseseisvuse taastanud riigi tulevikust ja iseenda rollist selles. Essee teema „Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25: tulevik on meie kätes” peaks Rahvarinde muuseumi juhataja Helen Lausma-Saare hinnangul olema piisavalt avar, et võimaldada igaühe huvide ja arusaamade kohaselt siduda eilset, tänast ja homset päeva.

„Pea kuu aega tagasi tähistasime taasiseseisva Eesti Vabariigi 25. aastapäeva pidulike kõnede, üle Eesti toimunud kontsertide ja suuremate või väiksemate vastuvõttudega. Selle eesmärk oli tunnustada neid, kes alustasid kord teed, et Eesti saaks jälle vabariigiks,” selgitab Lausma-Saar. „25 aastat hiljem õpivad gümnaasiumides noored, kes on sündinud juba aastatuhande vahetuse paiku. Kui palju teavad nemad veerand sajandit tagasi toimunust? Või küsigem, millisena näevad noored meie riigi ja iseenda tulevikku. See on oluline küsimus, sest kes siis veel kui mitte tänased gümnaasiumiõpilased kujundavad meie tulevast ajalugu.”

Konkursitöö tuleb kirjutada eesti keeles ja selle tähemärkide arv peab jääma vahemikku 8000–10 000 (koos tühikutega). Essee tuleb saata salvestatuna formaadis .doc autori nimega (essee_eesnimi.perekonnanimi.doc) e-kirjaga pealkirjaga „TEV25 essee” 2. detsembriks e-aadressil rrmuuseum@rrmuuseum.ee. Kirjale lisada autori ees- ja perekonnanimi, e-aadress ja telefoninumber, juhendaja ja kooli nimi ning klass. Parimate esseede autoreid ja juhendajaid ootavad rahaauhinnad: esimese koha eest 400 eurot õpilasele ja 200 eurot juhendajale; teise ja kolmanda koha eest vastavalt 200 ja 100 eurot. Lisaks antakse välja eriauhindu.

Hindamiskomisjoni kuuluvad Küllo Arjakas, Loone Ots, Kerttu Rakke, Helen Lausma-Saar, Rein Veidemann, Anne Velt. Konkursi võitjad kuulutatakse välja detsembri keskpaigas pidulikul autasustamisel Rahvarinde muuseumis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!