Lindi kooli koolijütsid said uhiuued koolimütsid

1. sept. 2016 Ulla Orgusaar Lindi lasteaia-algkooli direktor - Kommenteeri artiklit

Tänane esimene september on Pärnumaa Lindi kaluriküla kooliperele ja kogukonnale eriline ‒ esimest korda alustatakse kooliaastat oma kooli mütse kandes. Ehkki eelseisev haldusreform paneb väikeseid maakoole küsima, kas üldse kestma jäädakse, on Lindi küla ühtehoidev kogukond kindlamast kindel: Lindi kool oli, on ja jääb! Tuleval aastal tähistab väike rannaküla oma hariduselu 252. aastapäeva ja hubase koolimaja 10. sünnipäeva. Lapsi on Lindil alati olnud ja tuleb juurdegi ‒ küll põliselanike hulgast, küll peredest, kes mujalt siia kolinud. Tänavu oli Lindil elu esimene koolipäev 11 lapsel, kokku kõnnib kooliteed 36 last. Ühe kolmesajaliikmelise kogukonna jaoks on see igati väärikas ja rõõmuga tulevikku vaadata lubav järelkasv. Lindi kool on kogukonnakool, mille üle ollakse uhked, mida hoitakse omana. Just seepärast ongi koolil nüüdsest oma tekkel ‒ mere- ja taeva sinine, puhaste mõtete ja helge tuleviku valge, päikese ja rõõmsa tuju oranž.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!