Mida uut ja head?

2. sept. 2016 Heiki Raudla peatoimetaja - Kommenteeri artiklit
Heiki Raudla

Heiki Raudla

Kui Arno isaga pärast suvevaheaega koolimajja jõuab, on ilmunud juba mitu selle õppeaasta Õpetajate Lehte. Suvi hakkab läbi saama ja nii koolirahval kui ka õpilastel on aeg suunata oma mõtted koolile. Me kõik oleme jälle ühe suve kogemuste võrra rikkamad ja valmis neid teistega jagama.

Võrreldes kevadega on kindlasti palju muutunud. Peale selle, et õpilased on kasvanud vahepeal pikemaks, on toimunud muutusi Eesti koolivõrgus ning koolielus laiemalt. Muutusteta ei saa läbi ka Õpetajate Leht. Võrreldes kevadega on lehe sisu muutunud mitmekesisemaks – juurde on tulnud „Tugihariduse” rubriik, mis hõlmab erivajadustega laste ja tugispetsialistide temaatikat laiemalt.

Kindlalt edasi ilmub meie lehe sisuline raudvara, mis jaotub üldjoontes alus-, üld-, kutse- ja kõrghariduseks, sealhulgas on ka huviharidus. Kindlasti jätkame eelmisel aastal alustatud noorte õpetajate tutvustamist, mille meie lugejad on väga soojalt vastu võtnud.

Hariduse vallas toimunud ja toimuva puhul ei saa mööda vaadata inimestest, kes seisavad hea meie hariduselu väärtuste ja uuenduste eest. Alajaotuse konkretiseerimise käigus koondasime seni rubriikide vahel killustunud persoonilood rubriigi „Inimene” alla.

Paberlehest põhjalikuma uuendus­kuuri on saanud Õpetajate Lehe veebileht opleht.ee, mis on nüüd nii sisuliselt kui ka kujunduslikult internetikasutajatele senisest käe- ja meelepärasem, korrastatud on kategooriaid: rubriigid, tekstid ja fotod on nüüd silmale kergemini hoomatavad ja kogu leht selgema ülesehitusega. Et kaasata venekeelsete koolide õpetajaid ja juhte senisest rohkem Eesti haridusellu, hakkame septembrist avaldama artiklite venekeelseid sisukokkuvõtteid.

Internetikeskkonnas on olnud Õpetajate Lehe populaarseim valdkond töökuulutused. Sellel suvel täienes see oluliselt – lisaks rubriigile „Pakun tööd” käivitus rubriik „Otsin tööd”, kuhu on kooliinimestel septembrikuus võimalik oma töösoov tasuta üles panna.

Traditsiooni hoides ilmuvad ka algaval sügisel meie populaarsed erilehed „Muuseumiharidus”, „Kultuurisündmus” ja „Teadusharidus”. Teie kõigi mõtted ja ettepanekud meie lehe kohta on teretulnud nii toimetuse aadressil, koduleheküljel kui FaceBooki kontol. Ilusat kooliaasta algust!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!